Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει τους μαινόμενους ΔΑΚίτες - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει τους μαινόμενους ΔΑΚίτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόλεμο με τους γαλάζιους συνδικαλιστές φαίνεται ότι ανοίγει η κυβέρνηση μετά τις χθεσινές αψιμαχίες στην υπόγεια αίθουσα της λεωφόρου Συγγρού όπου 50 συνδικαλιστές της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ επιτέθηκαν εναντίον «μνημονιακών» υπουργών και βουλευτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αποδοκίμασε πριν από λίγο τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ Νίκο Κιουτσούκη λέγοντας ότι «απέχει πολύ από τη ΝΔ, από την ιδεολογία και την πρακτική της».

Εκρηκτικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της ΝΔ ενόψει της ψήφισης των επώδυνων μέτρων των 11,8 δις ευρώ. Γαλάζιοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ επιτέθηκαν κατά υπουργών και βουλευτών της ΝΔ που στηρίζουν τις περικοπές ενώ και βουλευτές άνοιξαν μέτωπο με τον πρωθυπουργό ζητώντας να συγκλιθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος πριν από την ψήφιση των μέτρων.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αποδοκίμασε τις πρακτικές των γαλάζιων συνδικαλιστών και ονομαστικά τον επικεφαλής τους Νίκο Κιουτσούκη και άφησε να εννοηθεί ότι οι πρακτικές να εξυβρίζονται υπουργοί, να εκσφενδονίζονται αντικείμενα και να προφέρεται απειλές δεν θα γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση.

Το επώδυνο πακέτο των 11,8 δισ. που θα επιβάλλει νέες περικοπές στους εργαζομένους φαίνεται όμως ότι έχει αποσαθρώσει τις σχέσεις της ηγεσίας της ΝΔ με τους γαλάζιους συνδικαλιστές. Είναι ενδεικτικό ότι 50 συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ προπηλάκισαν χθες στη Συγγρού τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αδωνι Γεωργιάδη, τους αποκάλεσαν «ξένους» και «μνημονιακούς» ενώ καλούσαν τους βουλευτές που εισέρχονταν στο κτίριο να καταψηφίσουν τα μέτρα.

Ενας θερμόαιμος δακίτης εκτόξευσε πλαστικό μπουκάλι με νερό την ώρα που έφτανε στα γραφεία ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας και ακολούθησε θερμό λεκτικό επεισόδιο.

Παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του κόμματος να κάνει «μασάζ» στους βουλευτές που αντιδρούν στην ψήφιση νέων περικοπών τα πνεύματα δεν δείχνουν να ηρεμούν στη ΝΔ. Οι βουλευτές που προέρχονται από το χώρο της αστυνομίας Ηλίας Βλαχογιάννης και Δημήτρης Κυριαζίδης δήλωσαν χθες ότι θα υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα παρά τις διαφωνίες τους, προειδοποίησαν ωστόσο ότι το μαχαίρι στις αποδοχές των ενστόλων θα τους στείλει στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έριξε βολές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «η ΝΔ είχε υποσχεθεί πολλά σε πολλούς» ενώ οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησαν να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα πριν από την ψήφιση των μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ