Παρουσιάστηκε το iPhone 5 – Έρχεται με κάμερα 8 megapixel και τεχνολογία LTE - iefimerida.gr

Παρουσιάστηκε το iPhone 5 – Έρχεται με κάμερα 8 megapixel και τεχνολογία LTE

Παρουσιάστηκε το iPhone 5 – Έρχεται με κάμερα 28 megapixel και τεχνολογία LTE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στραμμένα στο Σαν Φρανσίσκο ήταν τα μάτια των απανταχού γκατζετάκηδων, στις εγκαταστάσεις της Apple, όπου μετά από πολλούς μήνες αναμονής παρουσιάστηκε το iPhone 5.

Η νέα συσκευή θα είναι ελαφρύτερη από από το iPhone 4, καθώς θα ζυγίζει μόλις 112 γραμμάρια. Παράλληλα το μέγεθος της οθόνης είναι στις τέσσερις ίντσες, επιβεβαιώνοντας τις φήμες οι οποίες την εμφάνιζαν γύρω στις 4,1 ίντσες.

Μία σημαντική καινοτομία είναι και το LTE, δηλαδή το νέο iPhone θα υποστηρίζει τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα τέταρτης γενιάς, που είναι 10 φορές πιο γρήγορα από το περιβάλλον 3G.

Ωστόσο η τεχνολογία LTE μπορεί να είναι σημαντική καινοτομία για την συσκευή ωστόσο θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Η Samsung η οποία έχει το 12.2% όλων των πατεντών αυτής της τεχνολογίας με την Nokia να έχει το 18.9%, την Qualcomm το 12.5%, και την Ericsson το 11.6%, ετοιμάζεται να μηνύσει την Apple για την χρησιμοποίησή της.

Ο επεξεργαστής θα είναι A6 πράγμα που σημαίνει ότι η ανάλυση στα γραφικά των παιχνιδιών θα είναι ανώτερη και η ταχύτητα θα είναι σχεδόν διπλάσια από το iPhone 4.

Επίσης η κάμερα θα έχει ανάλυση 28 megapixels και η ανάλυση της οθόνης θα ειναι 1.135x640 pixel σε αναλογία 16:9.

Τέλος ένα από τα βασικότερα παράπονα των κατόχων του iPhone 4 ήταν η μπαταρία του η οποία δεν είχε μεγάλη διάρκαι, ωστόσο αυτό τελειώνει καθώς η νέα μπαταρία θα παρέχει 8 ώρες ομιλίας 3G, 8 ώρες σερφάρισμα LTE.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ