Nόμο για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος θα προωθήσει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Nόμο για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος θα προωθήσει η κυβέρνηση

Nόμο για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος θα προωθήσει η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Noμοθετική πρωτοβουλία για το πολιτικό χρήμα, τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, θα προωθήσει η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σούρλας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ.Στυλιανίδης τόνισε πως «η νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε λαμβάνει υπ' όψιν όλα τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παρακολουθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης», και διευκρίνισε πως «στόχος μας είναι να ενσωματώνει τις εκθέσεις των εθνικών Κοινοβουλίων, να συνθέτει τις απόψεις των κομμάτων και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας για χτύπημα του μαύρου χρήματος και εδραίωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, μιας σύγχρονης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι «προβάλλει επιτακτική η εθνική ανάγκη για τη διαφάνεια της χρηματοδότησης των κομμάτων και γενικότερα του πολιτικού χρήματος, εκκρεμότητα που δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα και ρίχνει πολύ βαριά τη σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου» και διευκρίνισε πως το προσεχές διάστημα θα προωθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού προκειμένου να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατό από την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα θέματα της διαφθοράς.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ