Πέντε κέντρα για τους λαθρομετανάστες προανήγγειλε ο Χ. Παπουτσής - iefimerida.gr

Πέντε κέντρα για τους λαθρομετανάστες προανήγγειλε ο Χ. Παπουτσής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα νέα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Για ακόμα μια φορά, ο υπουργός ανακοίνωσε κοινές περιπολίες αστυνομικών των ομάδων ΔΕΛΤΑ, ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ» στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και μπλόκα από την ΟΠΚΕ με τη χρήση ειδικών σκύλων, ελέγχους και εφόδους σε εγκαταλελειμμένα κτίρια του κέντρου, ενώ διευκρίνισε ότι η Αστυνομία μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να συλλάβει τους λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεγάλο πρόβλημα, όμως που δεν έχει βρει ακόμα λύση, έχει να κάνει με το πού θα τους βάλουν μετά τις συλλήψεις. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθούν πέντε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πού θα είναι τα σημεία αυτά, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες ο κ. Παπουτσής, αν και δεν ανέφερε, απηύθυνε έκκληση να μην προχωρήσουν σε αντιδράσεις για τα κέντρα που θα δημιουργηθούν.

Αξίζει να τονιστεί ότι ακόμη παραμένει στα χαρτιά το περίφημο τείχος του Έβρου, που θα έλυνε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα έλεγε πως έπρεπε να είναι ήδη κατασκευασμένο, ο κ. Παπουτσής, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αρκέστηκε να πει πως περιμένει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το εάν θα πρέπει να δοθούν νέα κονδύλια από την πολιτεία για την κατασκευή του φράχτη. Με απλά λόγια, δεν έχει βρεθεί ακόμη χρηματοδότηση για να πάρει «σάρκα και οστά» το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο, που εξαγγέλθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ