Οι Ευρωπαίοι είναι υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα αλλά κατά του ευρώ - iefimerida.gr

Οι Ευρωπαίοι είναι υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα αλλά κατά του ευρώ

Οι Ευρωπαίοι θέλουν τον Ομπάμα αλλά όχι και το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Μπαράκ Ομπάμα θα ψήφιζαν για νέο πρόεδρο των ΗΠΑ οι Ευρωπαίοι εάν μπορούσαν, σύμφωνα με δημοσκόπηση, στην οποία ωστόσο αποκαλύπτεται πως θεωρούν το ευρώ επιβλαβές για την οικονομία τους.

Σύμφωνα με την έρευνα «Διατλαντικές Τάσεις 2012» η οποία μετράει τις απόψεις της κοινής γνώμης σε ΗΠΑ και Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι φαίνονται να υποστηρίζουν τον Ομπάμα, χωρίς ωστόσο να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τον αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ.

Σχετικά με το ευρώ, το 57% των συμμετεχόντων σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, εντός και εκτός της Ευρωζώνης, θεωρούν το ενιαίο νόμισμα κακό για τις χώρες τους, την ώρα που το περσινό αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 53%.

Η αμερικανική οργάνωση German Marshall Fund of the USA, η οποία προωθεί την συνεργασία της Βόρειας Αμερικής με την Ευρώπη, ήταν αυτή που χρηματοδότησε την έρευνα, μαζί με ένα ιταλικό ίδρυμα ονόματι Compagnia di San Paolo. Σε αυτήν συμμετείχαν 1.000 άτομα από κάθε χώρα.

Αναλυτικότερα σε κάθε χώρα, ενάντια στο ευρώ είναι:

  • Το 89% των Βρετανών
  • Το 84% των Σουηδών και
  • Το 71% των Πολωνών

Αντιθέτως στην Ισπανία και την Γερμανία μόνο ένας στους τέσσερις επιθυμούν έξοδο της χώρας τους από την Ευρωζώνη.

Ωστόσο παρά τα παραπάνω ποσοστά, το 61% των ερωτηθέντων από τις χώρες της Ευρωζώνης θεωρεί καλή εξέλιξη την ένταξή τους στο ενιαίο νόμισμα.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα θα κέρδιζε με άνεση την αναμέτρηση εάν ψήφιζαν οι Ευρωπαίοι, αφού δείχνουν να τον προτιμούν από τον αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ σε ποσοστό 75%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ