Στρατηγική συνεργασία WIND - Ομίλου Π. Γερμανού - iefimerida.gr

Στρατηγική συνεργασία WIND - Ομίλου Π. Γερμανού

Στρατηγική συνεργασία WIND - Ομίλου Π. Γερμανού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες ισορροπίες θα αναζητήσει η αγορά τηλεπικοινωνιών μετά τη στρατηγική συμφωνία που ανακοίνωσε σήμερα η WIND με τον όμιλο του Πάνου Γερμανού, και η οποία αφορά στην αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της από τα Public, τα Multirama και τα υπόλοιπα σημεία πώλησης που διαθέτει ο Όμιλος Γερμανού.

Παρά την ύφεση που πλήττει και τις τηλεπικοινωνίες, η WIND πέτυχε να αλλάξει πλήρως το προφίλ της μέσα σε τρία χρόνια. Χωρίς δανειακές επιβαρύνσεις, κάνει επενδύσεις με ίδια κεφάλαια ρίχνοντας το βάρος στον εκσυγχρονισμό του 3G δικτύου της. Παράλληλα επιδιώκει να ενισχύσει την εμπορική της παρουσία στην αγορά της κινητής αλλά και της σταθερής τηλεφωνίας όπου υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης.

Στο πρόσωπο του Πάνου Γερμανού βρίσκει έναν συνεργάτη που θέλει να επιστρέψει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, έναν χώρο που θεωρεί «φυσικό» μια που τον γνωρίζει πολύ καλά και αποτέλεσε το κύριο όχημα ανάπτυξής του στη χώρα μας την περασμένη δεκαετία ωσότου πούλησε την επιτυχημένη αλυσίδα «Γερμανός» στον ΟΤΕ.

Εδώ και πέντε χρόνια ο Όμιλος του κ. Γερμανού στράφηκε στις αγορές της Πολωνίας και της Κύπρου όπου δραστηριοποιείται ως πάροχος κινητής τηλεφωνίας με τις εταιρείες Play και MTN. Στο μεταξύ η εταιρεία του Olympia Developments ανέπτυξε στην Ελλάδα την αλυσίδα των Public δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο καταστήματος. Το γεγονός ότι κάθε χρόνο στην αλυσίδα Public - Multirama μπαίνουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι τροφοδοτεί με ισχυρά καύσιμα τη φιλοδοξία της WIND να αυξήσει το τζίρο και τις πωλήσεις της μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Μεγάλο είναι το δέλεαρ και για την πλευρά του Γερμανού καθώς με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πωλήσεων αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της WIND. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλευρές, το μερίδιο του Πάνου Γερμανού στη WIND θα φτάσει στο μέγιστο του 10% στο τέλος του 2016 εφόσον οι εμπορικοί στόχοι που έχουν τεθεί επιτευχθούν. Το κίνητρο για την πλευρά Γερμανού υπάρχει όπως και η αναντίρρητη τεχνογνωσία του ίδιου και των στελεχών του στην αγορά της κινητής. Η WIND πλέον θα υποστηρίζεται από έναν πολύ δυνατό συνεργάτη και παίζει ένα γερό χαρτί για να βγει μπροστά και να ανακατέψει ξανά την τράπουλα στις τηλεπικοινωνίες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ public Wind Πάνος Γερμανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ