Καταδίκη του New Yorker από το facebook γιατί έδειξε την Εύα γημνόστηθη - iefimerida.gr

Καταδίκη του New Yorker από το facebook γιατί έδειξε την Εύα γημνόστηθη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook ζητάει να δημοσιεύονται φωτό με καλυμένο το στήθος. Αλλά να καταδικάσει και να αποκλείσει το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό New Yorker επειδή σε σκίτσο δείχνει την Εύα γυμνόστηθη, αυτό είναι μάλλον υπερβολή.

Ο εκδότης Ρόμπερτ Μάνκοφ το σχολιάζει στο κεντρικό του άρθρο και κοροιδεύει μιλώντας για «Nipplegate» -το σκάνδαλο της ρώγας. Στο επίμαχο σκίτσο ο Αδάμ και η Εύα κάθονται κάτω από το δέντρο και συζητούν. «Εντάξει, ήταν πρωτότυπο» λέει η Εύα.

Η σελίδα άλλαξε, το άρθρο ξαναμπήκε και το σκίτσο αποσύρθηκε. Αλλά το περιοδικό συνέχισε την ιστορία και ξαναδημοσίευσε το σκίτσο με τον Αδάμ και την Εύα ντυμένους από την κορυφή ως τα νύχια ! Το New Yorker θυμίζει, βέβαια, στα άρθρα του ότι η Εύα εμφανίζεται γυμνή στους μεγαλύτερους πίνακες στον κόσμο, όπως π.χ στους πίνακες της Αναγέννησης .

Το Facebook έχει τους δικούς του κανόνες. Το αμερικανικό σάιτ Gawker είχε αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι στο Facebook απαγορεύεται να δημοσιεύονται φωτογραφίες θηλασμού που να δείχνουν το στήθος. Μια φεμινίστρια είχε καλέσει -μέσα από τις σελίδες του Guardian- όλες τις νεαρές μητέρες να διαμαρτυρηθούν και υπάρχουν σάιτ που έχουν συγκεντρώσει τις «κομμένες» φωτογραφίες στο Facebook όπου οι μητέρες θηλάζουν χωρίς να φαίνεται το στήθος.

Η Σόνια Φλυν, μία από τους υπεύθυνους του Facebook στο Πάλο Αλτο απάντησε μετά το «Σκάνδαλο της ρώγας» ότι «οι κανόνες μας βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο που υπάρχει για την την τηλεόραση ή τις εφημερίδες, σύμφωνα με το οποίο απευθυνόμαστε σε μια κοινότητα 845 εκατομμυρίων μελών στην οποία συμπεριλαμβάνονται και παιδιά ηλικίας 13 ετών».





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ