Κίνημα στην Αμερική : Πόσοι σκλάβοι δουλεύουν για σας σήμερα ; - iefimerida.gr

Κίνημα στην Αμερική : Πόσοι σκλάβοι δουλεύουν για σας σήμερα ;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι φοράμε, τρώμε και καταναλώνουμε καθημερινά προιόντα που κατασκευάζονται από άντρες, γυναίκες και παιδιά θύματα εκμετάλλευσης ανά τον κόσμο, το σάιτ SlaveryFootprint.org, που στηρίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προτείνει να μετράμε τις συνέπειες που έχουν οι καταναλωτικές μας συνήθειες στο σύγχρονο δουλεμπόριο.

Το εν λόγω αμερικανικό σάιτ θέλει να τραβήξει την προσοχή στη σύγχρονη μάστιγα που αποτελεί το εμπόριο ανθρώπων. Το ερώτημα «Πόσοι σκλάβοι δούλεψαν για σας σήμερα» τίθεται στην πρώτη σελίδα της έκδοσης. Παρακάτω, έχετε και την απάντηση για τα φρικιαστικά νούμερα της σύγχρονης δουλείας :

- Το 2007, 250.000 παιδιά-σκλάβοι, εντελώς αποκομμένα από τον κόσμο, ζούσαν και εργάζονταν σε φούρνους τούβλων στο Πακιστάν, σύμφωνα με την ένωση Save The Children.

- Καθημερινά 10.000 Αμερικανίδες αγοράζουν προιόντα μακιγιάζ. Καθημερινά, επίσης, 10.000 παιδιά-σκλάβοι στην Ινδία δουλεύουν στα ορυχεία για να συλλέξουν το ορυκτό μίκα που χρησιμοποιείται για να δώσει την ιριδίζουσα όψη που έχουν ορισμένα προιόντα μακιγιάζ.

- Στην Κίνα, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια που παράγουν μπάλες ποδοσφαίρου δουλεύουν ως τις 9 το βράδυ, χωρίς εβδομαδιαία άδεια.

- 1,4 εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται να δουλεύουν στα βαμβακοχώραφα του Ουζμπεκιστάν. Είναι περισσότερα από τα παιδιά που πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ