Μπράβο Μπαρόζο στην Ελλάδα για την προσπάθειά της - iefimerida.gr

Μπράβο Μπαρόζο στην Ελλάδα για την προσπάθειά της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα εύσημά του στην Ελλάδα για την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της μεγέθη, απέδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, παρουσιάζοντας σήμερα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Μπαρόζο είπε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φτάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της. Αν υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ. Για την έως τώρα προσπάθειά της πρέπει να της πούμε μπράβο».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε σήμερα το σχέδιο της τραπεζικής ενοποίησης, 6.000 πιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ αποκτά, από το 2013, δικαίωμα «ζωής και θανάτου» επί της λειτουργίας τους.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Μπαρόζο τόνισε: «Αυτό που παρουσιάζω σήμερα είναι μια αποφασιστική συμφωνία για την Ευρώπη. Δεν είναι αποδεχτό να παρουσιάζουμε τις συνόδους Κορυφής σαν αγώνες πυγμαχίας. Πρέπει να δεχθούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, και αυτό απαιτεί πραγματική αλληλεγγύη. Οι αδύναμες χώρες δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολία για το ότι είναι δεσμευμένες στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, αλλά και οι ισχυρές χώρες δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες για τη δέσμευση τους να παρέχουν αλληλεγγύη.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ