Γιατρός ακρωτηρίασε το πέος ασθενή του ενώ είχε κι άλλες επιλογές - iefimerida.gr

Γιατρός ακρωτηρίασε το πέος ασθενή του ενώ είχε κι άλλες επιλογές

Γιατρός ακρωτηρίασε το πέος ασθενή του ενώ είχε κι άλλες επιλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας άνδρας από το Κεντάκι δεν είχε συναινέσει να ακρωτηριαστεί το πέος του και ο γιατρός που πραγματοποίησε την επέμβαση είχε κι άλλες επιλογές, εκτός από την αφαίρεση του οργάνου, ακόμη και αν ο καρκίνος βρέθηκε κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης υποστηρίξε ο δικηγόρος που ανέλαβε τον ασθενή την Τρίτη στο Δικαστήριο Εφέσεων του Κεντάκι.

Ο δρ. Πάτερσον, ουρολόγος με έδρα το Κεντάκι ισχυρίζεται ότι βρήκε τον καρκίνο του πέους στον Φίλιπ Σίτον Γουάντι κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και ότι έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα. Ο ασθενής ισχυρίζεται η επέμβαση έπρεπε να είναι απλή περιτομή και ποτέ δεν ενέκρινε την ακρωτηριασμό, ενώ ο γιατρός δε ζήτησε καν μία δεύτερη γνώμη

Ο Σίτον μήνυσε τον αυθαίρετο γιατρό στον Επαρχιακό δικαστηριο Σέλμπι και μήνυσε επίσης το εβραϊκό Νοσοκομείο, όπου η χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα. Το νοσοκομείο αποκατέστησε τη φήμη του δίνοντας στον Σίτον και τη σύζυγό του, Ντέμποτα ένα άγνωστο ποσό.

Ο Κέβιν Τζόρτζ, δικηγόρος του άτυχο Φίλιπ Σίτον Γουάντι, είπε ότι τέτοιες επεμβάσεις κανονικά υπογράφονται από τον πελάτη και ο γιατρός θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη συγκατάθεση του ασθενούς πριν από την αφαίρεση του πέους.

«Το θέμα είναι ... ένας ασθενής έχει δικαιώματα,» δήλωσε ο Τζόρτζ «Ο γιατρός δεν έχει το δικαίωμα να κάνει ό, τι θέλει, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι είναι λογικό.»

Και οι δύο πλευρές της υπόθεσης συμφωνούν ότι Σίτον έπασχε από καρκίνο στο πέος του, αλλά το κύριο σημείο διαφωνίας είναι το κατά πόσο ενέγησε λογικά ο δρ. Πάτερσον αφαιρώντας το όργανο, ή αν θα μπορούσε να καθυστερήσει τονακρωτηριασμό αναζητώντας άλλες ιατρικές επιλογές.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ