ΣΥΡΙΖΑ: Λίγο καλύτερα από το τίποτα η επιμήκυνση - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγο καλύτερα από το τίποτα η επιμήκυνση

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγο καλύτερα από το τίποτα η επιμήκυνση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Λίγο καλύτερη από το τίποτα» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, τις ενδεχόμενες βελτιώσεις που θα προκύψουν αν δοθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Μηλιός με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τόνισε πως «η μόνη λύση είναι η ριζική αλλαγή της πολιτικής που περιλαμβάνει: επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μείωση των επιτοκίων, περίοδο χάριτος αποπληρωμής των τόκων με ρήτρα ανάπτυξης για να στηριχθεί το κοινωνικό κράτος και η κοινωνία και να υπάρξει ανάπτυξη».

Οσον αφορά τις λύσεις που κινούνται σε μια λογική παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από την ΕΚΤ με τα ίδια υψηλά επιτόκια και χωρίς καμιά άλλη ελάφρυνση, όπως τονίζει «δεν επιλύουν το πρόβλημα του χρέους, αντίθετα το μεταθέτουν «και επομένως το καθιστούν μακροπρόθεσμα πιο δυσβάσταχτο».

«Πρόκειται για μια βελτίωση λίγο καλύτερη από το τίποτα. Αντίθετα, η δέσμευση για συνέχιση της ίδιας πολιτικής βαθαίνει την ύφεση και ισοπεδώνει την οικονομία και την κοινωνία», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ