Σβόμποντα: Η Τρόικα θέλει την οικονομική συρρίκνωση και την ανεργία - iefimerida.gr

Σβόμποντα: Η Τρόικα θέλει την οικονομική συρρίκνωση και την ανεργία

Σβόμποντα: Η Τρόικα θέλει την οικονομική συρρίκνωση και την ανεργία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Τρόικα ο Χάνες Σβόμποντα, από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας πως στόχος τους είναι η οικονομική συρρίκνωση και η ανεργία.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ανέφερε ότι η «Τρόικα της οικονομικής συρρίκνωσης και της ανεργίας, σκοτώνει το υγιές κομμάτι της οικονομίας, αντί να θεραπεύει το ασθενές κομμάτι της».
Ο ευρωβουλευτή από της Αυστρία μάλιστα πρότεινε να συμμετείχε στην Τρόικα και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Όπως εξήγησε, «συστάσεις όπως η πρόσφατη συμβουλή για επαναφορά της εργάσιμης εβδομάδας έξι ημερών στην Ελλάδα προσκρούουν στα συμφέροντα όλων των πολιτών και κυρίως των εργαζομένων».

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι δεν αναφέρεται μόνο στην Τρόικα που επιθεωρεί σήμερα την πρόοδο στην υλοποίηση των περικοπών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και σε αντίστοιχα σχήματα, τα οποία δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν και σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ