Γ.Παπακωνσταντίνου:"Θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο" - iefimerida.gr

Γ.Παπακωνσταντίνου:"Θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε από το συνέδριο του Economist πως ενδέχεται να υπάρξουν απολύσεις στον Δημόσιο τομέα, " Όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις, χωρίς όμως να είναι αυτός ο στόχος μας". Η δήλωση αυτή ήρθε λίγη ώρα μετά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, αλλά και του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα έκανε λόγο για παρεμβάσεις που δεν θα είναι εύκολες", αποκλείοντας ωστόσο τις οριζόντιες μειώσεις μισθών, την αύξηση του ΦΠΑ και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξαγγελθούν νέα μέτρα ύψους 6 δις ευρώ. "Κινούμαστε σε ένα ρευστό και πολύπολοκο διεθνές περιβάλλον, πάμε αντίθετα στον άνεμο αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν" είπε και σημείωσε ότι "το πρόβλημα της χώρας έχει να κάνει με έναν δημόσιο τομέα που είναι πολύ μεγάλος με βάση αυτά που προσφέρει στον πολίτη".

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας άνοιξε και παράθυρο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας ότι στο πλαίσιο των προτάσεων από το "Ζάππειο 2" υπάρχουν ζητήματα τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα και ότι θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες τη ΝΔ σε διάλογο".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ