Ποιες είναι οι 7 πιο ενοχλητικές τεχνολογίες - iefimerida.gr

Ποιες είναι οι 7 πιο ενοχλητικές τεχνολογίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τεχνολογίες μαζικής παραγωγής αναμφίβολα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, τα οποία σε μεγάλο βαθμό διευκολύνουν και ενίοτε λαμπρύνουν την καθημερινότητα των χρηστών τους. Η χρησιμότητα, όμως, ενός πράγματος τελικά δεν μπορεί πάντα να αποτελεί κριτήριο ικανό να δικαιολογήσει την ύπαρξή του...

Η σύντομη λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει ορισμένα τεχνολογικά επιτεύγματα τόσο ενοχλητικά που, παρά τα όσα μας προσφέρουν, πολύ συχνά πυροδοτούν την επιθυμία να τα ξαποστείλεις στο εξώτερο διάστημα.

Adobe flash player

Ίσως ό,τι πιο ενοχλητικό έχει εμφανιστεί από τις απαρχές της ανθρωπότητας. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που στη θέα της ειδοποίησης ότι ο player έχει «κρασάρει» έχουν φτάσει στο σημείο να «τεστάρουν» την αντοχή του λάπτοπ τους ενάντια στον πρώτο τοίχο – οποιοδήποτε τοίχο – που έχουν βρει μπροστά τους. Αξιοπερίεργο όσο και εξαιρετικά επιβλαβές για τα νεύρα είναι το γεγονός ότι το κρασάρισμα συμβαίνει σχεδόν πάντα στο πιο καίριο σημείο του βίντεο που παρακολουθείς.

Microsoft Windows

Ο ορισμός της ενόχλησης, μιλώντας τόσο με όρους δυσλειτουργικότητας όσο και αισθητικής, που θα κατείχε την πρώτη θέση αν οι απανταχού χρήστες δεν είχαν αποδεχθεί σχεδόν μοιρολατρικά ότι αυτό το λειτουργικό σύστημα έτσι είναι και δεν αλλάζει: ένας αργόσυρτος σωρός από σκουπίδια που κάθε φορά που τον θέτεις σε λειτουργία σε οδηγεί στα όριά σου. Κορυφαία απόδειξη η ιώβειος υπομονή που απαιτεί το «κατέβασμα» και η «εγκατάσταση» των updates.

Οχήματα 1: Κόρνες αυτοκινήτων

Όσο οι άνθρωποι και πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες τις εκλαμβάνουν ως προέκταση της γλώσσας τους και μέσο «επικοινωνίας» με τους «φίλους οδηγούς» που μπαίνουν σφήνα μπροστά τους ή με τους φουκαράδες πεζούς που τρέχουν να προλάβουν το λεωφορείο θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατάρες της αστεακής ζωής. Μένει να βγουν ειδικές κόρνες που αντί για κορνάρισμα θα «ξερνάνε» πουστριλίκια και χριστοπαναγίες.

Οχήματα 2: Θορυβώδεις εξατμίσεις και «σκάστρες» αυτοκινήτων και δικύκλων

Εδώ ο βαθμός ενόχλησης οδηγεί σε παράκρουση και ντελίριο φαντασιώσεων με βασανιστήρια και ανασκολοπισμούς, ανατινάξεις των «φτιαγμένων» οχημάτων με μπαζούκας από τη γωνία του μπαλκονιού σου, παρά φύσει βιασμούς των οδηγών με τα ίδια τα όργανα του «κακού», μέχρι και πογκρόμ κατά όλων εκείνων των συνοικιακών εξατμισατζήδων αυτοκινήτων που επιβιώνουν εις βάρος των συνανθρώπων τους.

Οχήματα 3: Πολλών ντεσιμπέλ συστήματα ήχου αυτοκινήτων

Πρόκειται για το απόγειο του προκλητικού, θορυβώδους, καθότι μηδαμινών προσόντων, γυφτομαλάκα που αποζητά τα μπινελίκια όπως η που**να το γα**σι, τα τζάνκια τη δόση τους και οι μαζοχιστές τους σαδιστές τους. Οι εμπνευστές αυτής της μόδας – δείγμα απαράμιλλης ηλιθιότητας – οφείλουν να προσαχθούν άμεσα ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και να καταδικαστούν με συνοπτικές διαδικασίες σε μη εφέσιμη ποινή έκθεσης σε απάνθρωπα δυνατές πηγές θορύβου μέχρι τελικής κώφωσης.

Ενσύρματα ακουστικά κινητής συσκευής τηλεφώνου

Αν αφήσεις τα καλώδια ως έχουν είναι τόσο μακριά που «πιάνονται» συνεχώς παντού: σε πόμολα πόρτας, χειρόφρενα αυτοκινήτου, ζώνες παντελονιών, τιμόνια ποδηλάτου και γενικότερα σε οτιδήποτε εξέχει έστω και λίγο. Αν πάλι τα «μαζέψεις» δένοντάς τα με συρματάκι τότε είναι τόσο κοντά που δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις πουθενά χωρίς να πετάγονται κάθε λίγο και λιγάκι τα ακουστικά έξω από τα αυτιά σου. Για όλους εκείνους, τώρα, που θα σπεύσουν να συστήσουν τη μεταπήδηση στην τεχνολογία Bluetooth θα πρέπει να περιμένουν λίγο...

Ακουστικό Bluetooth

Είναι τόσο αντιαισθητικό όσο και τα τεραστίων διαστάσεων σκουλαρίκια που κοσμούν τους ξεχειλωμένους λοβούς μελών αφρικανικής φυλής, ενώ από μακριά μοιάζει με τεράστιο έντομο (κατσαρίδα, σκαθάρι κτλ) που θέλει να βρει καταφύγιο στην εσωτερική κοιλότητα του αυτιού σου. Όσοι τα φοράνε αισθάνονται τόσο «ελεύθεροι» ώστε καταλήγουν να μιλάνε ακατάπαυστα, σε ενοχλητικό βαθμό, ενώ ενίοτε αποδεικνύονται εξαιρετικά δύσχρηστα, ειδικά όταν πηγαίνοντας να τα βγάλεις και πατάς κατά λάθος το απαλό κουμπάκι που θέτει σε λειτουργία την αυτόματη επανάκληση αριθμού.

Η λίστα θα μπορούσε να διανθίζεται επ' άπειρον. Επειδή όμως η τεχνολογία της γραφής - διότι, περί τεχνολογίας πρόκειται - είναι εξίσου ενοχλητική διαδικασία, στο μέτρο που απαιτεί να είσαι καθισμένος και ακίνητος μπροστά από μία στατική οθόνη και ένα πληκτρολόγιο ικανό να προκαλέσει τενοντίτιδα, ας ευαρεστηθεί ο αναγνώστης να τη συμπληρώσει με τα δικά του ευρήματα και απόψεις στο χώρο των σχολίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ