Κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά- Ντράγκι στην Φραγκφούρτη - iefimerida.gr

Κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά- Ντράγκι στην Φραγκφούρτη

Κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά- Ντράγκι στην Φραγκφούρτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι συναντάται στην Φραγκφούρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η ΕΚΤ πρόσφατα ανακοίνωσε την απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων υπό όρους, εξαιρώντας όμως χώρες όπως η Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις 16:00 και είχαν κατ' ιδίαν συνομιλίες για περίπου 40 λεπτά. Αυτήν την ώρα στη συνεδρίαση συμμετέχουν και τα οικονομικά επιτελεία των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας ενώ από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για μια πιο στενή συνεργασία με την ΕΚΤ» και έσπευσε να επαναλάβει πως η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε η πρόταση για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει η ΕΚΤ ενώ το ραντεβού τους έρχεται μετά τις πρώτες επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. Ευρώ.

Στις συναντήσεις της Tρόικα με το οικονομικό επιτελείο και με τον πρωθυπουργό υπήρξε συμφωνία για τα 5,5 δισ. ευρώ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα υπήρξε διαφωνία από την πλευρά των δανειστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ