Επίσκεψη στον Ιερώνυμο για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πρεβέζης - iefimerida.gr

Επίσκεψη στον Ιερώνυμο για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πρεβέζης

Επίσκεψη στον Ιερώνυμο για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πρεβέζης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντείνονται οι διεργασίες εν όψει της εκλογής νέου μητροπολίτη Πρέβεζας, που θα γίνει κατά την τακτική συνεδρίαση της ιεραρχίας στις αρχές Οκτώβρη.

Το μεσημέρι αντιπροσωπεία από την ηπειρο συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο -ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ουδέτερος- και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του μέχρι τώρα πρωτοσύγκελου της μητρόπολης Νικοπόλεως π. Θεοδόσιο Μουρτζούχο οποίος ήταν για περισσότερο από 30 χρόνια το δεξί χέρι του μακαριστού μητροπολίτη Μελέτιου.

Τον κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν οι βουλευτές Πρέβεζας της Ν.Δ. Δημήτρης Τσουμάνης, Αρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόγκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Στράτος Ιωάννου.

Στον κ. Ιερώνυμο επιδόθηκε σχετική επιστολή στην οποία εξηγούν τους λόγους που υποστηρίζουν τον π. Θεοδόσιο.

Από πλευράς τώρα της Ιεραρχίας θετικά έχουν εκφραστεί αρκετοί μητροπολίτες μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, συνδιεκδικητής του Θρόνου με τον κ. Ιερώνυμο.

Η εκλογή θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ