Ο Μανώλης Γλέζος στα 90 του είναι ο γηραιότερος εν ζωή βουλευτής της Μεταπολίτευσης - iefimerida.gr

Ο Μανώλης Γλέζος στα 90 του είναι ο γηραιότερος εν ζωή βουλευτής της Μεταπολίτευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γηραιότερος εν ζωή βουλευτής της Μεταπολίτευσης, Μανώλης Γλέζος, έκλεισε την Κυριακή τα 90 του χρόνια και μπήκε αισίως στη δέκατη δεκατία της ζωής του.

Ο γεννημένος στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 στο χωριό Απείρανθος της Νάξου, Μανώλης Γλέζος, συμμετείχε στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951, αν και φυλακισμένος, όπου και εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών, υπό τη σημαία της Ενωμένης Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) που είχε συσταθεί μόλις πριν ένα μήνα, στις 3 Αυγούστου του 1951 και τον είχε επιλέξει στο ψηφοδέλτιό της. Επίσης, ο Μανώλης Γλέζος επανεκλέχθηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1961, ενώ ήταν πάλι φυλακισμένος.

Στην περίοδο της Μεταπολίτευσης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 1981 με το ΠΑΣΟΚ. Το 1984 έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου συμμετείχε ξανά στις γενικές εκλογές, επίσης με το ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκε ξανά βουλευτής, αυτή τη φορά στη Β' Πειραιώς.

Αρκετά χρόνια αργότερα έθεσε ξανά υποψηφιότητα ως βουλευτής, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού, ενώ δύο χρόνια αργότερα διαμόρφωσε την πολιτική ομάδα «Ενεργοί Πολίτες», η οποία σε συνεργασία με τον Συνασπισμό και άλλα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012 (Μάιο και Ιούνιο) εκλέχτηκε βουλευτής ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ