H Fujitsu θα κατασκευάσει ρομπότ ικανό να περάσει εισαγωγικές εξετάσεις σε κολέγιο - iefimerida.gr

H Fujitsu θα κατασκευάσει ρομπότ ικανό να περάσει εισαγωγικές εξετάσεις σε κολέγιο

H Fujitsu θα κατασκευάσει ρομπότ ικανό να περάσει εισαγωγικές εξετάσεις σε κολέγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα λογισμικό που να μπορεί να ανταγωνιστεί στα μαθηματικά τους μαθητές στις εξετάσεις εισόδου μιας κορυφαίας σχολής στην Ιαπωνία

Η Fujitsu ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα δρομολογήσει την δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης ικανής να περάσει τις εξετάσεις μαθηματικών στις εισαγωγικές εξετάσεις για ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ιαπωνίας.

Τμήμα έρευνας της εταιρείας δήλωσε ότι στόχος του είναι να έχει δημιουργήσει αυτό το λογισμικό έως το 2021, και να μπορεί να το δοκιμάσει στις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο Todai, το οποίο φημίζεται για το βαθμό δυσκολίας των εισαγωγικών του εξετάσεων.

Το ρομπότ θα μπορεί να επεξεργαστεί το κείμενο και τους τύπους που προορίζονταν για τα ανθρώπινα μάτια, να εξαγάγει τα μαθηματικά προβλήματα και να τα μετατρέψει σε μορφή που προορίζεται για υπολογιστές, και στη συνέχεια να λύσει τα προβλήματα στο επίπεδο των κορυφαίων μαθητών γυμνασίου της Ιαπωνίας.

«Κάθε ένα από αυτά τα βήματα δημιουργεί ακόμη μεγάλα θεωρητικά και πρακτικά προβλήματα, και για κάθε ένα, η λύση θα εμπεριέχει τον κατάλληλο συνδυασμό των διαφόρων τεχνολογιών» ανακοίνωσε η Fujitsu.

Δείγμα ερωτήσεων από προηγούμενες εξετάσεις δημοσιεύτηκε με τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν σε διαδοχικά στάδια, τα προβλήματα γεωμετρίας που παραπέμπουν σε διαγράμματα και στη συνέχεια προβλήματα που απαιτούν την εφαρμογή των συγκεκριμένων εξισώσεων που απομνημονεύει το ρομπότ.

Επί του παρόντος, μόνο τα μισά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν αποκλειστικά από τους υπολογιστές, ακόμη και με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων, εξηγεί η Fujitsu. Τα προβλήματα στις εξετάσεις θα πρέπει επίσης να επιλυθούν γρήγορα και χωρίς λάθη, γεγονός που ανεβάζει κι άλλο τον πήχη.

Η Fujitsu ανακοίνωσε ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που αναπτύσσει για το ρομπότ. για την μετέπειτα δημιουργία ευφυών συστημάτων που θα είναι σε θέση να εκτελέσουν προηγμένη ανάλυση για τον εαυτό τους και αυτο-βελτιστοποίηση.

Στόχος είναι το λογισμικό που θαι δημιουργηθεί να μπορεί να επιτύχει μια υψηλή βαθμολογία στα τεστ μέχρι το 2016 και στη συνέχεια με περεταίρω ανάπτυξη να είναι έτοιμο για τις εξετάσεις του 2021, ενοποιώντας διαφορετικούς τομείς σπουδών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ