Ξεκίνησε η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου στο Λιμένα της Θάσου - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου στο Λιμένα της Θάσου

Ξεκίνησε η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου στο Λιμένα της Θάσου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δήμος Θάσου ξεκίνησε τις διαδικασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου του νησιού, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού 55ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου. Το θέατρο θα ντυθεί με το περίφημο λευκό μάρμαρο της Θάσου σύμφωνα με την αρχική κατασκευή του στην αρχαιότητα.

Στόχος του Δήμου είναι τα μαρμάρινα μέρη του θεάτρου, όπως το κοίλο, η σκηνή και οι δύο πάροδοι να αντικατασταθούν και να φαίνονται σαν καινούρια, διατηρώντας ωστόσο το αρχικό σχέδιο του αρχαίου θεάτρου. Επίσης θα κατασκευαστούν και βοηθητικά κτίσματα όπως αναψυκτήριο, παρασκήνια, χώροι υγιεινής, προόσβαση για ΑΜΕΑ, χώροι φροντιστή φωτισμού και φυλάκιο καθώς και σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Το έργο αναστήλωσης, θα κοστίσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την ΙΗ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ