Στη Βενετία ο Γιώργος Λάνθιμος - iefimerida.gr

Στη Βενετία ο Γιώργος Λάνθιμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού περπάτησε τα χαλιά της προηγούμενης έκδοσης του ιταλικού Φεστιβάλ ως συμπαραγωγός του Attenberg, o Γιώργος Λάνθιμος θα παρουσιάσει στη Βενετία τις Άλπεις του.

Κύριος εκπρόσωπος πια της Ελλάδας στις διεθνής κινηματογραφικές διοργανώσεις, ο υποψήφιος για Όσκαρ Ξενόγλωσσης σκηνοθέτης του Κυνόδοντα (2009) θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της νέας του ταινίας στο παλαιότερο των μεγάλων φεστιβάλ, αποκάλυψε σήμερα το Variety.

Αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στις Κάνες, όπου και αναδείχθηκε κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο του τμήματος Un Certain Regard, ο Λάνθιμος θα συναντήσει πιθανότατα στο κεντρικό διαγωνιστικό της Βενετίας, μεγαθήρια όπως ο Roman Polanski με το Carnage του, ο David Cronenberg με το A Dangerous Method κι ο Aleksandr Sokurov με τον Faust.

Τρίτη προσωπική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την Κινέττα (2005) και τον Κυνόδοντα (2009), και τέταρτη αν μετρήσεις τη συνσκηνοθεσία του Ο Καλύτερός μου Φίλος (2001) με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο Άλπεις παρουσιάζουν την ιστορία ομάδας με κωδική ονομασία τον τίτλο της ταινίας, η οποία πουλάει υπηρεσίες ανακούφισης σε συγγενείς προσφάτως τεθνεώτων, προσφέροντας αντικαταστάτες των χαμένων αγαπημένων τους, για να πάρουν τη θέση των αποχωρησάντων μέχρι οι δικοί τους να νιώσουν έτοιμοι να τους αποχαιρετήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ