Ταλιμπάν: «Οι Αμερικάνοι θα κινδυνεύουν, όσο πολεμούν στο Αφγανιστάν» - iefimerida.gr

Ταλιμπάν: «Οι Αμερικάνοι θα κινδυνεύουν, όσο πολεμούν στο Αφγανιστάν»

Ταλιμπάν: «Οι Αμερικάνοι κινδυνεύουν σε όλο τον κόσμο»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την επέτειο μνήμης της καταστροφής των Δίδυμων Πύργων, οι Ταλιμπάν προειδοποιούν τις ΗΠΑ ότι οι Αμερικάνοι κινδυνεύουν στο Αφγανιστάν και σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

«Η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου τιμάται φέτος στην Αμερική σε μια εποχή που η χώρα κινδυνεύει να υποστεί μια ολοκληρωτική ήττα στο Αφγανιστάν--στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά και σε όλους τους τομείς και τώρα έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για να παρατείνει αυτόν τον παράνομο πόλεμο» αναφέρει η ανακοίνωση των Αφγανών Ταλιμπάν.

Η ανακοίνωση αυτή, είναι γραμμένη και στα αγγλικά και αναφέρει επίσης ότι «ο πόλεμος στο Αφγανιστάν με την πρόφαση της εκδίκησης για την 11η Σεπτεμβρίου δεν έχει καμιά νομική και δεοντολογική βάση»

Τώρα πλεόν, αφού οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει «μεγάλες ποσότητες χρημάτων και στρατιωτικών μέσων στον πόλεμο, κανένας Αμερικανός δεν είναι ασφαλής όπου και αν βρίσκεται σήμερα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο οι Ταλιμπάν διευκρινίζουν πως αυτή η ανακοίνωση δεν είναι απειλή και ορκίζονται ότι θα υπερασπισθούν την πατρίδα τους και θα συνεχίσουν τον «ιερό αγώνα» κατά των εισβολέων.

Η ανακοίνωση κλείνει με μία τελευταία «παράκληση» των Ταλιμπαν προς τις ΗΠΑ: «Το Ισλαμικό Εμιράτο, με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, καλεί για μια ακόμα φορά τους αμερικανούς αξιωματούχους, τα μέλη της συμμαχίας και τον λαό να σταματήσουν να χύνουν το αίμα των καταπιεσμένων Αφγανών και να ακολουθήσουν το μονοπάτι της λογικής και όχι αυτό της τυραννίας και την βλακείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ