Στη Γαλλία οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν στο εξής να υιοθετούν παιδιά - iefimerida.gr

Στη Γαλλία οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν στο εξής να υιοθετούν παιδιά

Στη Γαλλία οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν στο εξής να υιοθετούν παιδιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σχέδιο νόμου καταθέτει η γαλλική κυβέρνηση που θα επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά με τους ίδιους όρους που ισχύουν σήμερα και για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Στην περίπτωση των ζευγαριών ομοφυλόφιλων γυναικών δεν θα επιτρέπεται η χρήση της «παρένθετης μητέρας».

Το σχέδιο νόμου έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση από τους κοινωνικούς εταίρους και θα ψηφιστεί άμεσα από τη γαλλική βουλή αφού αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Τα σημεία στα οποία δημιουργούνται προστριβές με τους κοινωνικούς εταίρους είναι αν θα επιτραπεί η υιοθέτηση παιδιών σε μη παντρεμένα ζευγάρια ομοφυλοφίλων αλλά και το θέμα της παρένθετης μητέρας.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό υποσχέθηκε ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2013 «το δικαίωμα στον γάμο και στην υιοθέτηση θα επιβληθεί χωρίς διακρίσεις», όπως έχει υποσχεθεί και ο Ολάντ. Το σχέδιο νόμου προκαλεί πολλές αντιδράσεις στην καθολική εκκλησία και σε οργανώσεις της ενώ και στο γαλλικό συντηρητικό κόμμα σημειώνονται επικρίσεις, με το επιχείρημα ότι για τη Γαλλία υπάρχει ως προτεραιότητα η οικονομική κρίση και η ανεργία και ότι είναι πρόωρο να τίθεται σε διαβούλευση ένα τέτοιο σχέδιο νόμου.

Από την πλευρά τους οι οργανώσεις των γκέι και τρανσέξουαλ της Γαλλίας διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση δεν επιτρέπει το καθεστώς της «παρένθετης μητέρας» στα ζευγάρια των γκέι γυναικών και κατηγορούν την αρμόδια υπουργό Κριστιάν Τομπιρά ότι «κάνει το ελάχιστο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ