"Πρωτοφανής παρέμβαση να δίνουν διορισμένοι εντολές σε εκλεγμένους" - iefimerida.gr

"Πρωτοφανής παρέμβαση να δίνουν διορισμένοι εντολές σε εκλεγμένους"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά... πάντων εξαπέλυσε με συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο "Βαγγέλας" τα έβαλε με τους τροϊκανούς, την κυβέρνηση, αλλά και το ΛΑΟΣ, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τους Καρατζαφέρη-Κοραντή. Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης Μεϊμαράκη είναι τα εξής:

Για συναίνεση, «πιέσεις» Ε.Ε.


Πρόκειται για πρωτοφανή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας Οι διορισμένοι γραφειοκράτες δίνουν εντολές σε εκλεγμένους αντιπροσώπους. Υπάρχει αλλοίωση του πολιτεύματος και του Συντάγματος. Η Βουλή αυτή τη στιγμή δεν έχει τις αρμοδιότητες που θα έπρεπε να έχει. Τα εθνικά κοινοβούλια δεν πρέπει να απαξιωθούν εντελώς.

Υπάρχει σκόπιμη σύγχυση. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει συνεννόηση, συγκυβέρνησης και συναίνεση. Οι δανειστές μας προσπαθούν να διασφαλίσουν τα δανεικά που μας έδωσαν. Το ΔΝΤ δεν ζήτησε συναίνεση από την αρχή διότι δεν υπολόγιζε τη Ν.Δ. Πίστευε ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει. Η Ν.Δ. ψήφισε σειρά νόμων. Σε τί εμπόδισε την κυβέρνηση να προχωρήσει, για παράδειγμα, τις μετατάξεις στον ΟΣΕ, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής...

Είναι λάθος και τα μέτρα και η υλοποίησή τους.

Για συγκυβέρνηση

Δεν υπάρχει κουλτούρα ούτε θεσμικό, ούτε συνταγματικό πλαίσιο. Υπάρχουν πολλά σενάρια στο τραπέζι για να τα συζητάμε και να περνάει η ώρα. Δεν είναι λύση η συγκυβέρνηση. Αναρωτιέμαι μήπως κάποιοι επιδιώκουν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές ώστε τα κόμματα εξουσίας να είναι όμηροι του 3%, 4%, 5% (αναφέρεται ονομαστικά στον ΛΑ.Ο.Σ.)

Μετά τις εκλογές;


Θα έχει εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού... Το σενάριο εμένα με βρίσκει κάθετα αντίθετο γι αυτό πρέπει να υπάρχει η συμμετοχή του λαού στις εκλογές.

Για ΛΑ.Ο.Σ. – Καρατζαφέρη Κοραντή


Για το επεισόδιο στη Βουλή: Ως βουλευτής σέβομαι το κοινοβούλιο. Δεν είναι από τα ευχάριστα αυτό που έγινε αλλά δεν θα μπορούσε να μην έχει γίνει.

Δημιουργούσαν ψιθύρους και ο ψίθυρος μένει και σου κάνει τη ρετσινιά. Πρέπει να ρίξεις το επίπεδο σου και όχι να χρησιμοποιήσεις αμυντικές μεθόδους.

Για Κοραντή

Είναι ανηθικότητα να πεις πως άμα δεν με βάλεις στο επικρατείας της Ν.Δ. θα πάω στο ΛΑΟΣ. Λάθος της Ν.Δ. που τον τοποθέτησε στην ΕΥΠ. Ο κύριος Κοραντής διέλυσε την ΕΥΠ.

Ο Καρατζαφέρης είναι σύστημα. Έχει κανάλι, λεφτά και βουλευτές. Πρέπει να είσαι καθαρός και να μπεις στη μάχη ρίχνοντας το επίπεδο σου. Από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη που έχει επικεφαλής στο Επικρατείας τον κ.Κοραντή που έπλαθε στοιχεία και εκπρόσωπο τύπου βουλευτή που κατηγορείται για πλαστογραφία, δεν μπορώ να δεχθώ πιστοποιητικά ήθους και νομιμότητας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ