Η μικρή, πικρή... εξορία των πρώην προέδρων της Βουλής -Ακολουθούν οι πρώην πρωθυπουργοί - iefimerida.gr

Η μικρή, πικρή... εξορία των πρώην προέδρων της Βουλής -Ακολουθούν οι πρώην πρωθυπουργοί

Η μικρή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο της... εξορίας έδειξε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε όλους τους πρώην που στεγάζονται στο κτίριο του Κοινοβουλίου εξασφαλίζοντας δια βίου δωρεάν φως, νερό τηλέφωνο πάρκινγκ, φρουρά και φυσικά παρουσία στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Σε πρώτη φάση και λόγω των αντιδράσεων ο κ. Μεϊμαράκης υποχρεώνει μόνον τους τρεις από τους πέντε πρώην προέδρους της Βουλής να απομακρυνθούν από το κεντρικό κτίριο και να εγκατασταθούν στο Μέγαρο Αρβανίτη, 100 μέτρα διαγωνίως απέναντι επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο διαχωρισμός γίνεται για όσους δεν κατέχουν πλέον βουλευτική έδρα. Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Σιούφα ο οποίος είναι ακόμη πολιτικά ενεργός, καθώς μόλις προχθές υπέδειξε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει χαρτονομίσματα του ενός και των δύο ευρώ, την κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη και τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Αντιθέτως, τη γλυτώνουν προσωρινά οι κύριοι Απόστολος Κακλαμάνης -ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εισηγήθηκε αυτές τις ρυθμίσεις προ πολλών ετών- και Βύρων Πολύδωρας. Ο λόγος που προβάλλεται, καθώς κανείς δεν θα ομολογήσει τις λυσσώδεις αντιδράσεις, είναι το ότι οι συγκεκριμένοι είναι εν ενεργεία βουλευτές και άρα δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε συνθήκες... εξορίας.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα» ετοιμάζεται και η έξωση των πρώην πρωθυπουργών που επίσης καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο στο ήδη κορεσμένο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να κινηθεί με την ίδια λογική, άρα θα μετακομίσουν μόνον οι κύριοι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης και όχι οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ