«Ποιοτικοί» εναντίον εφορίας: Τι απαντούν Γαλάνη, Κότσιρας και Ραλλία Χρηστίδου - iefimerida.gr

«Ποιοτικοί» εναντίον εφορίας: Τι απαντούν Γαλάνη, Κότσιρας και Ραλλία Χρηστίδου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περί κυνηγιού μαγισσών και ψεύτικων δολωμάτων μιλούν οι τρεις καλλιτέχνες (Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας και Ραλλία Χρηστίδου) που είδαν τα ονομάτά τους να φιγουράρουν στην περίφημη λίστα με τους σταρ της πίστας που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

«Πόσο θλιβερό είναι να σου πετάνε ψεύτικο δόλωμα κι εσύ να τσιμπάς... Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά το δημοσίευμα είναι ανακριβές». Αυτό το λακωνικό σχόλιο στο twitter ήταν η πρώτη αντίδραση του Γιάννη Κότσιρα στο δημοσίευμα.

Ενώ η Δήμητρα Γαλάνη εξέδωσε εκτενής ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει : «Η κυρία Γαλάνη εισπράττει νόμιμα τα έσοδα της, μέσω της Εταιρείας Παραγωγής της, τα οποία και δηλώνει όπως οφείλει και για τα οποία φορολογείται όπως όλοι οι Έλληνες, ελέγχεται δε για αυτά, όπως λίγοι Έλληνες έως σήμερα. Κακόβουλα λοιπόν και εκ του πονηρού, εμφανίζεται η προσωπική και ατομική της δήλωση ως ... το μοναδικό της έσοδο και άρα αναντίστοιχο των δραστηριοτήτων της. Και μάλιστα κατ' επιλογήν, από όλα τα έτη των οικονομικών δραστηριοτήτων της μόνο τα πλέον αδρανή σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα οποία και αυτά παρουσιάζονται με ελλειπή στοιχεία, (μόνο από μία δραστηριότητα ενώ αποκρύπτονται τα κυρίως εισοδήματά της). Οι πηγές εσόδων της κυρίας Γαλάνη, είναι πολλές και διαφορετικές όσες και οι ιδιότητες της, ως συνθέτριας, τραγουδίστριας, παραγωγού, επιμελήτριας καλλιτεχνικών προγραμμάτων κλπ. Και αυτό είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές εδώ και χρόνια, όπως είναι γνωστό και στους εργοδότες της. (...) Βρισκόμαστε άραγε μπροστά σε ένα καινούργιο «κυνήγι μαγισσών» ή στην εφαρμογή του πολυχρησιμοποιημένου θρίλερ «δώστε αίμα στην αρένα», προκειμένου να απασχοληθεί ο κόσμος που υποφέρει και να περάσουν και άλλα επαχθή μέτρα;»

Τέλος, η Ραλλία Χρηστίδου, απαντώντας σε σχόλιο follower της, δήλωσε: «Η περιβόητη "λίστα" προφανώς κ αφορά δηλώσεις ατομικών εισοδημάτων κ όχι εταιριών οι οποίες φορολογούνται ξεχωριστά. Κι ο νόμος είναι νόμος... Εγώ δεν έχω εταιρία. Δεν μου χρειάζεται. Είμαι με μπλοκάκι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ