Φορολογική αμνηστία για το «μαύρο» χρήμα – Δηλώστε, πληρώστε, καθαρίσατε - iefimerida.gr

Φορολογική αμνηστία για το «μαύρο» χρήμα – Δηλώστε, πληρώστε, καθαρίσατε

Φορολογική αμνηστία για το «μαύρο» χρήμα – Το δηλώνεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία τελευταία ευκαιρία θα έχουν όσοι παρανομούν και επιμένουν να αποκρύπτουν από την εφορία μαύρα εισοδήματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, ακόμα και έργα τέχνης, αφού το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει «φορολογική αμνηστία» για όσους τα δηλώσουν ακόμα και τώρα.

Με το σύνθημα «δηλώστε, πληρώστε και σώστε» φαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών στέλνει τελεσίγραφο σε όσους φορολογούμενους αποκαλύψουν οικειοθελώς εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία -ακίνητα, σκάφη, καταθέσεις στο εξωτερικό, ομόλογα, χρυσό-, τα οποία είχαν έως τώρα κρυμμένα. Σύμφωνα με το Εθνος η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του επόμενου μήνα και όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν ακόμα και την τελευταία στιγμή τη νόμιμη οδό θα μπορέσουν να με έναν μικρό φόρο, της τάξεως του 5% με 10% επί της αξίας των «μαύρων εισοδημάτων» να τα νομιμοποιήσουν.

Οι φορολογούμενοι θα πάρουν ένα ειδικό έντυπο στο οποίο θα συμπληρώσουν ό,τι δεν δήλωναν ως τώρα. Μέχρι το τέλος του έτους θα κληθούν να πάνε στην εφορία και να δηλώσουν τα πάντα. Από χρήματα και ακίνητα μέχρι σκάφη, χρυσό ή έργα τέχνης τα οποία αποκτήθηκαν χωρίς να φορολογηθούν.

Από την άλλη πλευρά όσοι αποφασίσουν να συνεχίσουν το κρυφτό με την εφορία, δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχοι, καθώς αν τους εντοπιστούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα, ακόμα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Διευκρινίζεται πάντως ότι μόνο τα έσοδα από εγκληματικές ενέργειες -τα οποία είναι με τη σειρά τους αδήλωτα- δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ