Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου - iefimerida.gr

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εως τις 15 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, οπότε και θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο χώρος της Υγείας, μοίαζει με καζάνι που βράζει.

Την απόφαση αυτή πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), καθώς θεώρησε ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό την προϋπόθεση, όμως, η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής «αλυσίδας», δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία, και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, κάνει λόγο για υποσχέσεις που είχαν δοθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως να έχουν υλοποιηθεί και δηλώνει ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

Τη δυσαρέσκειά του για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του υπουργείου Υγείας προς τους φαρμακοποιούς εξέφρασε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), κάνοντας λόγο για «επιλεκτική πληρωμή των οφειλών του Ε.Ο.Π.Π.Υ».

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας απέστειλαν σήμερα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), για το θέμα εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Οι δύο φορείς τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 720 εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας. Απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας να επιληφθούν προσωπικά του θέματος, ώστε να ανακοινωθεί άμεσα ένα πλάνο πληρωμών εντός του 2012.

Αποπληρωμή των οφειλών ζητούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, οι οποίοι αποφάσισαν συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, τουλάχιστον έως την Τετάρτη.

Στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου και κοινό συλλαλητήριο με καθηγητές και δασκάλους στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, «θεωρώντας πως τα κοινά προβλήματα Υγείας-Παιδείας επιβάλλουν τη συμπόρευση για τη σωτηρία κρίσιμων δημόσιων αγαθών».

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί σε σύσκεψη φορέων με αντικείμενο «την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας», την Τετάρτη, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια μέρα τα σωματεία Αττικής και Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ