Διεθνές Γραφείο Εργασίας: Έξοδος Ελλάδας από το ευρώ θα επηρέαζε όλη την Ευρώπη - iefimerida.gr

Διεθνές Γραφείο Εργασίας: Έξοδος Ελλάδας από το ευρώ θα επηρέαζε όλη την Ευρώπη

Διεθνές Γραφείο Εργασίας: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επηρέαζε όλη την Ευρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα είχε αντίκτυπο μόνο στο εσωτερικό αλλά και σε όλη την νομισματική ένωση, σύμφωνα με τον νέο διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), Γκι Ριντέρ.

Σε συνέντευξή του στο δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα «Agence Europe», ο διευθυντής του ILO τονίζει ότι: «Με βάση τις προβολές που έχουν γίνει από τη Γραμματεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, είναι σαφές ότι, εάν η Ελλάδα έπρεπε να φύγει από την Ευρωζώνη, αυτό θα είχε σημαντική αρνητική επίπτωση στην απασχόληση, όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη» αναφέρει ο διευθυντής του ILO, σε συνέντευξή του.

Μάλιστα σημειώνει πως σε ένα τέτοιο σενάριο η ανεργία θα ανέβαινε σε όλη την Ευρωζώνη, σε ποσοστό άνω του 17%. Σύμφωνα με τον κ. Ρίντερ, επίσης, μία από τις χώρες που θα βίωναν τις συνέπειες αυτές, θα ήταν και η Γερμανία. «Θα είχαμε ως επίπτωση την άνοδο της ανεργίας στη Γερμανία κατά 26% από σήμερα έως το 2014. Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή απεικόνιση του κοινού συμφέροντος που υφίσταται στην ΕΕ» υπογραμμίζει.

«Στην προσπάθεια να βρούμε λύσεις για την κρίση στην ευρωζώνη, κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας ή κάποιας άλλης χώρας θα έρθει χωρίς κόστος» συμπληρώνει, τονίζοντας ότι «όσοι βλέπουν μόνο το κόστος στη βοήθεια που δίνουν στην Ελλάδα, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι το πραγματικό κόστος θα προέλθει από την αποτυχία της χώρας να μείνει στο ευρώ».

Παράλληλα, αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της εργασίας, όπως η ευελιξία και οι εργασιακές διαπραγματεύσεις και στο σύστημα κατώτατων αμοιβών ή η μείωση μισθών, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ