Κάιτελ: Η Ευρώπη να σώσει πάση θυσία την Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή - iefimerida.gr

Κάιτελ: Η Ευρώπη να σώσει πάση θυσία την Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή

Κάιτελ: Η Ευρώπη να σώσει πάση θυσία την Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αδιέξοδο θεωρεί, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, Χανς Πέτερ Κάιτελ, πως θα οδηγήσουν οι συζητήσεις περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, ενώ προτείνει να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία ολόκληρη οικονομική ζώνη.

Μιλώντας στο Spiegel, ο Κάιτελ τονίζει πως η εθνική κυριαρχία της χώρα μας δεν πρέπει να παραχωρηθεί ενώ παράλληλα προτρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν. Παράλληλα απευθύνει έκκληση προς την Ένωση να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να «διασωθούμε από την οικονομική καταστροφή».

Παράλληλα παρομοίασε την ελληνική οικονομία με έναν ασθενή ο οποίος χρειάζεται μία μάσκα οξυγόνου, προκειμένου να ανασάνει. Μεταξύ άλλων σχολίασε και την απροθυμία των ξένων επενδυτών να έλθουν στην Ελλάδα.

«Ποιος να επενδύσει τώρα στην Ελλάδα, όταν δεν είναι σίγουρος τι νόμισμα θα έχει αύριο; Πρέπει η πολιτική και οικονομική ελίτ να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας και φυσικά οι πλούσιοι Έλληνες να πάψουν να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, καθώς όταν δεν επενδύουν οι ίδιοι στη χώρα τους, πώς είναι δυνατόν να το κάνει ένας ξένος;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάιτελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ