Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΠΥ - iefimerida.gr

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΠΥ

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΠΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τους φαρμακοποιούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας, το οποίο, όμως, θα τηρηθεί μόνο εάν αρθεί η αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε σύσκεψη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, και του αναπληρωτή υπουργού, Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων αφού εκτιμήθηκαν τα εσόδα και οι εισπράξεις του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό έως το τέλος του έτους, αποφασίστηκε να τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα:

  • Στις 12 Σεπτεμβρίου να εξοφληθεί ο Ιούνιος του 2012.
  • Στις 12 Οκτωβρίου, να ξεκινήσει η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου
  • Δτις 12 Δεκεμβρίου να εξοφληθεί ο μήνας Σεπτέμβριος.
  • Στα τέλη Οκτωβρίου και από τη δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ