Φέκτερ: Στην Ελλάδα γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε

Παρά το γεγονός ότι παραδέχεται ότι στην Ελλάδα, γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβάνονται στο εξωτερικό, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, παραμένει αντίθετη στο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έστεραϊχ», η κυρία Φέκτερ, ανέφερε πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της Τρόικα, που βρίσκεται τώρα στην Αθήνα.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, υπογράμμισε πως περισσότερος χρόνος σημαίνει, γενικά, περισσότερα χρήματα και αυτό δεν θα εγκρινόταν από τα εθνικά κοινοβούλια.

«Οι Έλληνες πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, στη βάση του οποίου και με τα χρήματα που ήδη έχουν εγκριθεί, θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους»,σημείωσε, τονίζοντας πως αποφασιστικής σημασίας δεν είναι η χρονική διάρκεια, αλλά το να μην κοστίσει επιπλέον δισεκατομμύρια.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι ισχύει μία σύμβαση με την Ελλάδα, την οποία την οποία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει, ενώ υπάρχει η προθυμία να παρασχεθεί στη χώρα, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τεχνική υποστήριξη, για παράδειγμα, στην οικοδόμηση ενός φορολογικού συστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ