Κουκουβάγιες των Ουραλίων: Τρυφερές μητέρες και αδίστακτοι κυνηγοί [εικόνες] - iefimerida.gr

Κουκουβάγιες των Ουραλίων: Τρυφερές μητέρες και αδίστακτοι κυνηγοί [εικόνες]

Κουκουβάγιες των Ουραλίων: Τρυφερές μητέρες και αδίστακτοι κυνηγοί [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εντυπωσιακή κουκουβάγια των Ουραλίων, (επιστημονική ονομασία: Strix uralensis), όπως προδίδει και η ονομασία της εντοπίζεται κυρίως στα Ουράλια όρη και αποτελεί ένα απο τα πιο γνωστά και πιο ενδιαφέροντα είδη κουκουβάγιας παγκοσμίως.

Είναι μεσαίου μεγέθους, σαφώς μικρότερη από την μεγάλη γκρίζα κουκουβάγια και ελαφρώς μεγαλύτερη από την καφέ. Φτάνει σε μέγεθος 50-60 εκατοστών, ωστόσο τα πελώρια φτερά τους έχουν άνοιγμα μεγαλύτερο από ένα μέτρο (περίπου 110 – 130 εκατοστά).

Είναι σαρκοφάγα και τρέφονται κυρίως με ποντίκια και μικρά τρωκτικά, ενώ είναι εντυπωσιακά γρήγοροι και αποτελεσματικοί κυνηγοί. Επίσης είναι ιδιαίτερα επιθετικές όσον αφορά την περιοχή και τα μωρά τους, τα οποία προστατεύουν με ιδιαίτερο ζήλο, ενώ σχηματίζουν «οικογένειες» και ακόμα και τα αρσενικά είναι πολύ προστατευτικά και τρυφερά με τα θηλυκά αλλά και τα μωρά τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Φινλανδής ορνιθολόγου Πέτι Σαουρόλα, η οποία με χιούμορ και μία δόση αλήθειας παραθέτει την κατάσταση: «Έχω κάνει έναν διακανονισμό με τις κουκουβάγιες. Το τίμημα για να μετρήσω με τη μεζούρα καθένα απο τα μωρά της φωλιάς, είναι 5-6 τσιμπιές στο κεφάλι μου»

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε αυτά τα εντυπωσιακά πτηνά, να απλώνουν τα πελώρια φτερά τους, να φροντίζουν τα μικρά τους, να κυνηγούν το γεύμα τους και να φέρνουν φαγητό στα θηλυκά τους.

Μία θηλυκή Ουράλια κουκουβάγια καθαρίζει το μικρό της

Ένας μικροσκοπικός νεοσσός, κουρνιάζει δίπλα στην ουρά του μελλοντικού του γεύματος.

Ένα εντυπωσιακό αρσενικό φέρνει το κυνήγι του στην οικογένεια.

Μεζεδάκι κανείς; Ο κυνηγός μέσα στα χιόνια κρατάει περήφανος το θήραμά του

Τινάζει από πάνω του τα χιόνια και συνεχίζει το κυνήγι

Ο κυνηγός εν δράσει

Το άνοιγμα των φτερών του είναι μεγαλύτερο από το σώμα του.

(εικόνες: National Geographic)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ