Βενιζέλος: «Υπάρχουν όρια αντοχής τα οποία δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Υπάρχουν όρια αντοχής τα οποία δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε»

Βενιζέλος: «Υπάρχουν όρια αντοχής τα οποία δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς αιχμές κατά της Τρόικα άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας πως υπάρχουν «όρια αντοχής» τα οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως από την αρχή η θέση του ήταν η κυβέρνηση να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς και να εκμεταλλευτεί όλα τα επιχειρήματα της για να επιτύχει επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

«Στόχος είναι να έχουμε βιώσιμο χρέος, βιώσιμη χώρα και να έχουμε θετικούς ρυθμούς», σημείωσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι μετά την οριστική απόφαση για τα μέτρα και τη συμφωνία με την Τρόικα θα δοθεί το αντάλλαγμα της παράτασης η οποία προβλέπεται ρητά και θα εκταμιευθεί η δόση για να πέσει χρήμα στην αγορά».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα περαιτέρω μείωσης του χρέους ως απόρροια των δηλώσεων Ντράγκι, η οποία «πρέπει να συζητηθεί χρέους χωρίς να θιγούν τα διακρατικά δάνεια και οι πολίτες».

«Μόνος τρόπος να χάσουν να συνεχίζεται αυτή συζήτηση περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εξειδίκευση των μέτρων με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη.

«Υπάρχουν όρια. Δεν μπορούμε να υπερβούμε τα όρια αντοχής των μεσαίων στρωμάτων που σηκώνουν το βάρος. Χρειάζονται αντίμετρα στήριξης αυτών των στρωμάτων. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες υποχωρήσεις σε κάποια θέματα- δεν μπορούμε να κόψουμε τις αναπηρικές συντάξεις. Υπάρχουν όρια τα οποία είναι αμετάβατα και πρέπει να τα αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος συνομιλητής», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ζητήματα συνοχής της κυβέρνησης και της σχέσης του με τον πρωθυπουργό ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «δεν υπάρχει θέμα στήριξης της κυβέρνησης αλλά υπάρχει θέμα επαφής με την κοινωνία. Εγώ προσωπικά είπα στη ΔΕΘ αυτά που είπα και πέρυσι. Άλλοι άλλαξαν στάση σε αυτά που έλεγαν και είναι καλοδεχούμενη αυτή η αλλαγή στάσης γιατί η χώρα χρειάζεται ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο. Απαιτείται λοιπόν ένας σεβασμός στο ΠΑΣΟΚ για την φθορά που υπέστη για να σώσει τη χώρα. Δεν τίθεται θέμα συνοχής της κυβέρνησης αλλά θέμα συνοχής της κοινωνίας και αντοχής της οικονομίας. Στηρίζουμε τη χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ