Λαγκάρντ: To ΔΝΤ είναι έτοιμο να εποπτεύσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: To ΔΝΤ είναι έτοιμο να εποπτεύσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ

Λαγκάρντ: Είμαστε έτοιμοι να εποπτεύσουμε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υποστήριξή της στο πρόγραμμα της ΕΚΤ εξέφρασε τη επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνοντας πώς το Ταμείο είναι έτοιμο να σχεδιάσει και να παρακολουθήσει την εφαρμογή του προγράμματος.

Από το Βλαδιβοστόκ όπου βρίσκεται για το Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού, η κυρία Λαγκάρντ, τόνισε πως «αυτό που ανακοίνωσε η ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη είναι μια καθαρή ένδειξη του πλαισίου, στο οποίο θα κινηθεί δυναμικά για τη βελτίωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη», ενώ συμπλήρωσε πως «αίσθησή μας είναι ότι τώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Όσον αφορά στο ΔΝΤ, θα είμαστε σε ετοιμότητα να σχεδιάσουμε και να παρακολουθούμε τα τελικά προγράμματα».

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, η ακριβής έκταση και φύση της εμπλοκής του ΔΝΤ στο σχέδιο αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ