Το Φεστιβάλ Βενετίας τελείωσε χωρίς λάμψη και εκπλήξεις - iefimerida.gr

Το Φεστιβάλ Βενετίας τελείωσε χωρίς λάμψη και εκπλήξεις

Το Φεστιβάλ Βενετίας τελείωσε χωρίς λάμψη και εκπλήξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ταινία-σοκ «Pieta» του Νοτιο-Κορεάτη Κιμ Κι Ντουκ απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Βενετία. Αμερικανοί και Γάλλοι μοιράστηκαν τα υπόλοιπα βραβεία σε ένα Φεστιβάλ που δεν έλαμψε , λες και η παγκόσμια οικονομική κρίση άφησε τη σκιά της και στην τέχνη του σινεμά.

Μια εξαιρετική στιγμή της απονομής των βραβείων ήταν όταν ο νικητής Κιμ Κι Ντουκ μόλις πήρε το βραβείο τραγούδησε στα κορεάτικα στη σκηνή του Παλατιού Κινηματογράφου της Βενετίας, συνοδευόμενος από την πρωταγωνίστρια της ταινίας Τσο Μιν Σο.

Η ταινία είναι ένα σκοτεινό δράμα σε μια κοινωνία όπου το μόνο κίνητρο είναι το χρήμα. Ηρωες είναι ένας αδίστακτος εισπράκτορας χρεών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του. Σύμφωνα με τον δημιουργό «οι άνθρωποι της εποχής μας είναι αφοσιωμένοι στην αυταπάτη του χρήματος πιστεύοντας ότι μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα».

Δύο σημαντικά βραβεία απέσπασε ο αμερικανός σκηνοθέτης Πολ Τόμας Αντερσον για την ταινία «The Master» και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας δόθηκε από μισό στους σταρ Χοακίν Φίνιξ και Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν. Η ταινία είναι μια ξενάγηση στον κόσμο της σαιεντολογίας μετά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το βραβείο σεναρίου πήγε σε ένα Γάλλο, τον Ολιβιέ Ασάγιας για την ταινία του «Μετά τον Μάη». Ο Ασάγιας επιστρέφει στη Γαλλία του '70 και αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού φοιτητή, μέλος αριστερού κινήματος, ο οποίος αντιστέκεται στην κοινωνική καταπίεση του πολιτικού συστήματος και συγχρόνως ανακαλύπτει τον έρωτα.

Η ισραηλινή ηθοποιός Χαντάς Γιαρόν απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Le male et ha' chalal» σε σκηνοθεσία Ράμα Μπουρστάιν, ενώ το βραβείο ερμηνείας «Μαρτσέλο Μαστρογιάνι» δόθηκε στον ιταλό Φαμπρίτσιο Φάλκο που έπαιξε σε δύο ταινίες, το «Bella addormentata» του Μάρκο Μπελόκιο και το «E stato il figlio» του Ντανιέλε Τσίπρι.

Στα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων ο «Λέοντας του μέλλοντος» δόθηκε στην γερμανοτουρκική συμπαραγωγή «Mold» του Αλι Αιντίν.

Στο Φεστιβάλ βραβεύτηκε και η μοναδική ελληνική εμφάνιση, η ταινία «Τίτλοι τέλους» του νεαρού σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη που πήρε το βραβείο European Film Awards 2012. Πρόκειται για τη δεύτερη εμφάνιση του νεαρού σκηνοθέτη που είχε ξανακάνει εμφάνιση στη Μόστρα Βενετίας με την πρώτη ταινία του «Casus Belli».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ