«Μαύρη τρύπα» 400 εκατ. ευρώ στην Παιδεία από μαθητές «φαντάσματα» - iefimerida.gr

«Μαύρη τρύπα» 400 εκατ. ευρώ στην Παιδεία από μαθητές «φαντάσματα»

«Μαύρη τρύπα» 400 εκατ. ευρώ στην Παιδεία από μαθητές «φαντάσματα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι εκπαιδευτικοί από όσοι χρειάζονταν τοποθετούνταν τα τελευταία χρόνια σε Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές με το πρόσχημα κάλυψης θέσεων.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», με διάφορα τεχνάσματα ο αριθμός των μαθητών εμφανιζόταν να είναι μεγαλύτερος από τον πραγματικό. Οι ίδιοι μαθητές έκαναν πολλαπλές εγγραφές σε διαφορετικές ειδικότητες ή ακόμη και σε διαφορετικά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Επίσης μετανάστες μαθητές, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, εγγράφονταν στα ΕΠΑΛ με πλαστά πιστοποιητικά, όμως δεν παρακολουθούσαν τα μαθήματα και με αυτό τον τρόπο δημιουργούνταν μαθητές «φαντάσματα».

Από αυτές οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και σε μεγαλύτερο βαθμό στην τεχνική εκπαίδευση, προκαλείται «μαύρη τρύπα» ύψους 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ