Ολάντ: Για να κερδίσουμε την κρίση πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ολάντ: Για να κερδίσουμε την κρίση πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπεραμύνθηκε του μετρημένου βηματισμού των μεταρρυθμίσεων του σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, παραδέχθηκε ωστόσο πως χρειάζεται τώρα να "επιταχύνει" την αντίδρασή του στην οικονομική κρίση.

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, ο Ολάντ δήλωσε πως πιστεύει πως είχε δίκιο να δώσει προτεραιότητα στο διάλογο αφότου εξελέγη το Μάιο, "αντί μιας συσσώρευσης καλών και κακών αποφάσεων".

Παραδέχθηκε όμως επίσης πως η κατάσταση είναι «τόσο επείγουσα» που είναι καιρός να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επανέλθει η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ο Ολάντ έχει επικριθεί τις τελευταίες εβδομάδες για αποτυχία να αναλάβει αποφασιστική δράση απέναντι στα αυξανόμενα σχέδια πλεονάζοντος προσωπικού σε ναυαρχίδες της γαλλικής βιομηχανίας.

Η νέα κυβέρνηση είχε διερευνητικές συνομιλίες με τα συνδικάτα και τους εργοδότες για θέματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας, όπως οι ανελαστικοί εργατικοί νόμοι, αλλά είπε πως δεν αναμένει μια συμφωνία έως τις αρχές του 2013.

Ο Ολάντ έχει επίσης επικριθεί για αποτυχία να επιδείξει αρχηγικές ικανότητες στη σύγκρουση στη Συρία.

"Δεν είναι εύκολο", παραπονέθηκε. "Αν είμαι σε απόσταση, λένε 'είναι περήφανος'. Αν αντιδρώ, λένε 'Κάνει τον Σαρκοζί'. Αν συνηγορήσω υπέρ του συμβιβασμού, λένε 'Είναι διστακτικός'".

"Δεν θέλω να είμαι όπως ένας φελλός στο ρεύμα του νερού", είπε. "Αυτό που χρειάζεται είναι σταθερότητα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ