Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί στην προσεχή σύνοδο του ΟΠΕΚ - iefimerida.gr

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί στην προσεχή σύνοδο του ΟΠΕΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των λίβυων αντικαθεστωτικών σκοπεύει να εκπροσωπήσει τη Λιβύη στην προσεχή σύνοδο του ΟΠΕΚ, τον επόμενο μήνα στη Βιένη.

"Θέλουμε να συμμετάσχουμε στη σύνοδο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο ΟΠΕΚ θα μας καλέσει" στη συνάντηση αυτή που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου, διευκρίνισε ο Μαχμούντ Σάμαν,εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών από το Ντουμπάι.

Ο ίδιος επισήμανε πως ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Σούκρι Γάνεμ, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα και έχει αυτομολήσει στους λίβυους αντικαθεστωτικούς , βρίσκεται στη Βιένη.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Γάνεμ βρίσκεται στην κατοικία του στη Βιένη, αλλά δεν έχει επικοινωνήσει με το συμβούλιο.

Η Λιβύη, μέλος του ΟΠΕΚ, εξάγει καθημερινά 1,49 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, υπό κανονικές συνθήκες, κυρίως προς την Ευρώπη, αλλά η παραγωγή έχει μειωθεί δραματικά μετά τις 15 Φεβρουαρίου όταν ξέσπασε η εξέγερση κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ