Ο Ολάντ επιβεβαιώνει πως θα φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα κατά 75% - iefimerida.gr

Ο Ολάντ επιβεβαιώνει πως θα φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα κατά 75%

Ο Ολάντ επιβεβαιώνει πως θα φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα κατά 75%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προεκλογικές του δεσμεύσεις τόνισε πως θα τηρήσει ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αποκαλύπτοντας πως ο φόρος υψηλού εισοδήματος κατά 75%, θα εφαρμοστεί από το ένα εκατομμύριο ευρώ και άνω.

Ο Γάλλος πρόεδρος ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν το συγκεκριμένο ποσό θα αφορά το οικογενειακό εισόδημα ή το ατομικό. «Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο», είπε στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν της Άνω Σαβοΐας.

Οι γαλλικές εφημερίδες πάντως, η Les Echos και η Le Figaro, σε άρθρα τους, τόνισαν πως το μέτρο θα μπορούσε να είναι πιο ελαφρύ για τους έχοντες, όπως ο φόρος να ίσχυε μόνο για τους μισθούς και να εξαιρούνταν τα εισοδήματα από κεφάλαια.

Παράλληλα, τα ζεύγη σύμφωνα με τις εφημερίδες θα έπρεπε να φορολογούνται πάνω από τα δύο εκατ. ευρώ. Όμως όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία ο Ολάντ είχε διαβεβαιώσει στις 29 Φεβρουαρίου ότι ο σούπερ-φόρος θα επιβληθεί σε εισοδήματα από ένα εκατομμύριο «ανά νοικοκυριό», σύμφωνα με τις εφημερίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ