Άγριος καυγάς μεταξύ μεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο - iefimerida.gr

Άγριος καυγάς μεταξύ μεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο

Άγριος καυγάς μεταξύ μεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδιο ξέσπασε στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, στο οποίο ενεπλάκησαν μετανάστες από την Ασία. Όλα ξεκίνησαν με έναν έντονο διαπληκτισμό και κατέληξαν στο να πιαστούν στα χέρια.

Στο περιστατικό ενεπλάκησαν ένας Παλαιστίνιος με έναν Αλγερινό κι εξ αφορμής αυτού, μια ομάδα Αλγερινών, Τυνήσιων και Μαροκινών ήρθε σε σύγκρουση με μια άλλη ομάδα μεταναστών από ασιατικές χώρες.

Στην συμπλοκή επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην επεκταθεί και να λήξει γρήγορα. Ωστόσο ο απολογισμός έδειξε πως τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Οι τρεις αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στο κέντρο ενώ ο τελευταίος παρέμεινε για νοσηλεία φρουρούμενος.

Από τη συμπλοκή προκλήθηκαν ζημιές στο στρατόπεδο και ειδικότερα στα τζάμια των κοιτώνων και στους νιπτήρες, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ησυχία στο κέντρο.

Η αντίδραση του δημάρχου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα Κορίνθου με αφορμή τα επεισόδια υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά πως δεν υπάρχει απόφαση για τη μετατροπή του 6ου Συντάγματος σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

Επίσης τον καλεί να παρέμβει και να προβεί «στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούται η νομιμότητα και η τάξις εντός του χώρου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου. Τόσο όσον αφορά τη λειτουργία του και τους κανόνες αυτού όσο και τις συνθήκες κράτησης καθώς και υγιεινής των παράνομων μεταναστών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ