Σε διαδοχικές στάσεις εργασίας κατεβαίνουν από τις 17 Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί - iefimerida.gr

Σε διαδοχικές στάσεις εργασίας κατεβαίνουν από τις 17 Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί

Σε διαδοχικές στάσεις εργασίας κατεβαίνουν απο 17 Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καθημερινές στάσεις εργασίας, από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι δικαστικοί, σε μια προσπάθεια των δικαστικών να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες περικοπές των αποδοχών τους.

Την απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση, πήρε το απόγευμα της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Βάσει αυτής, οι διακοπές των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων θα ξεκινούν στις 10:00 και θα διαρκούν έως το τέλος του ωραρίου (15.30).

Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων εκτός των κατεπειγουσών, ενώ όλοι οι δικαστές θα υποβάλουν στους διευθύνοντες τα δικαστήρια (προϊσταμένους τους) αίτημα για διάθεση υλικοτεχνικής υποστήριξης (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κ.λπ.), έτσι ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια και όχι στα σπίτια τους.

Παράλληλα, προγραμματίστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί για το αν θα κατέλθει, ή όχι, σε απεργία το δικαστικό σώμα.

Πάντως, ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στον δικαστικό και εισαγγελικό κόσμο είναι ότι:

Πάντως, την ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, δηλαδή στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 θα πραγματοποιηθούν πανδικαστικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.

Το πρωί, οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και ακολούθως εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση αυτή, που διήρκεσε μία ώρα περίπου, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Οι δικαστές έθεσαν υπόψη του πρωθυπουργού ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των αποδοχών τους, τα οποία είχαν θέσει υπόψη και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός μας άκουσε με προσοχή. Θεωρούμε ότι τουλάχιστον έδωσε την προσοχή, την οποία έπρεπε να δώσει. Είχαμε τη σωστή αντιμετώπιση, εννοούμε από πλευράς σεβασμού του θεσμικού μας ρόλου. Θα φανεί πλέον εκ του αποτελέσματος ποια θα είναι η έκβαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ