Μοσκοβισί: Πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία τον Οκτώβριο

Μοσκοβισί: Πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία τον Οκτώβριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην επιθυμία της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ενωση να καταλήξει σε λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο, εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του Κέντρου Bruegel, στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλει η Ευρώπη να καταλήξει σε μία λύση ισχυρή και δομική», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «ιδανικά, θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να φθάσουμε (σε λύση) κατά τη διάρκεια του επόμενου ευρωπαϊκού συμβουλίου (των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων) τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Ισπανία σημείωσε, μάλιστα πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς «η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός της ανάπτυξης».

Ο Πιερ Μοσκοβισί επαναδιατύπωσε την «προσήλωση της Γαλλίας στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης» και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της».

Αναφερόμενος στην Ισπανία, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο στη Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες.

Ο Πιερ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης τραπεζικής ένωσης μεσοπρόθεσμα, με την συγκρότηση ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να βρίσκεται «σε πλήρη λειτουργία κατά το 2013» και πρόσθεσε ότι "όλες οι τράπεζες" της Ευρωζώνης πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία αυτού μηχανισμού, θέση στην οποία είναι αντίθετη η Γερμανία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ