Μοrgan Stanley: Η Ευρώπη θα δώσει χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Μοrgan Stanley: Η Ευρώπη θα δώσει χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα

Μοrgan Stanley: Η Ευρώπη θα δώσει χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οτι η Ευρώπη θα δώσει χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα, εκτιμά η Morgan Stanley, λέγοντας συγκεκριμένα πως «αναμένουμε χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά δάνεια, μεγαλύτερη διάρκεια και ίσως κάποιες αλλαγές για τη δημοσιονομική πορεία».

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου, τονίζεται ότι η τιμή των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν φθάσει σε ένα επίπεδο που το ρίσκο μιας βραχυπρόθεσμης εξόδου από το ευρώ έχει αποτιμηθεί πλήρως.

«Αν και το βασικό μας σενάριο παραμένει αμετάβλητο, βλέπουμε ότι η σχέση ανταμοιβής/ρίσκου είναι πιο ισορροπημένη στα τρέχοντα επίπεδα, και αναζητάμε καταλύτες για να υπάρξει μια περαιτέρω βιώσιμη ανοδική πορεία. Παραμείνετε long αλλά ενισχύστε τις θέσεις σας μόνο μετά από μια πιθανή θετική έκβαση της αξιολόγησης της Τρόικας», τονίζει η Morgan Stanley.

Επίσης, προσθέτει ότι η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να ελέγξει εάν η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με προηγούμενες απαιτήσεις της για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική λιτότητα.

Στην εκθεση αναφέρεται ότι «υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να δεσμευτεί με την Ευρώπη, αντί να επικεντρωθεί σε μια χρεοκοπία ή ακόμη και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη. Επομένως, η Ευρώπη, που γνωρίζει ότι διακυβεύονται πολλά εδώ, πιθανότατα θα δεσμευτεί και αυτή», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, αν και υπάρχουν πολλά σημεία που επιδέχονται μεταβολών και ασφαλώς το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ αβέβαιο, περιμένει ότι αυτή η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης και η διαφωνία σχετικά με το OSI, θα ενταθεί στη διάρκεια του Φθινοπώρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ