Le Monde για την Ελλάδα : Ποιοί είναι αυτοί «οι άντρες με τα μαύρα» της Tρόικα ; - iefimerida.gr

Le Monde για την Ελλάδα : Ποιοί είναι αυτοί «οι άντρες με τα μαύρα» της Tρόικα ;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αντρες με τα μαύρα» αποκαλεί την Tρόικα η γαλλική εφημερίδα Le Monde κάνοντας αναφορά στην ονομασία που δίνεται στους πράκτορες του FBI. Από τα χέρια τους κρέμεται η τύχη της χώρας, γράφει η εφημερίδα, και αυτοί αποφασίζουν για την επόμενη δόση που αν δεν έρθει, η Ελλάδα θα πτωχεύσει στο τέλος του χρόνου.

Το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας επιχειρεί να εξηγήσει στους Γάλλους αναγνώστες της ποιοί είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών για τους οποίους γίνεται τόσος λόγος. Εξηγεί λοιπόν ότι η Τρόικα απαρτίζεται από τους Δανό Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), τον Γερμανό Ματίας Μορς (ΕΕ) και τον Γερμανό Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) οι οποίοι διαπιστώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα αν οι χώρες που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα διάσωσης εφαρμόζουν τα μέτρα που απαιτούνται και συντάσσουν έκθεση με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα.

«Οι άντρες με τα μαύρα» είναι μια ονομασία για την Tρόικα που πρώτος τους έδωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομομικών Λουίς ντε Γκίντος. Στην Ισπανία η Tρόικα είναι εξίσου ανεπιθύμητη με την Ελλάδα, όπως διαπιστώνει η εφημερίδα.

«Για πολλούς Ελληνες οι εκπρόσωποι των δανειστών αποτελούν ένα σύμβολο των επώδυνων μεταρρυθμίσεων που θέλει να κάνει η χώρα την τελευταία διετία : αλλαγή στο ασφαλιστικό, μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα επώδυνα μέτρα» γράφει η εφημερίδα.

Οι επισκέψεις της Tρόικα στην Ελλάδα συνοδεύονται συχνά από διαδηλώσεις και αναγκάζουν τους εκπροσώπους των δανειστών να μεταθέσουν τα ραντεβού, αναφέρει το δημοσίευμα. «Ενα συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας πρότεινε αμοιβή σε όποιον συλλάβει τα μέλη της τρόικα με την κατηγορία ότι διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας» αποκαλύπτει το άρθρο.

Σύμφωνα με την Le Monde η Tρόικα ετοιμάζεται να παραδώσει την έκθεσή της τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. Αναφέρεται μάλιστα σε δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την περασμένη Τρίτη, ότι η έκθεση «μπορεί να είναι έτοιμη τον Οκτώβριο».

Από αυτή την έκθεση κρέμεται και η πορεία της Ελλάδας, καταλήγει το δημοσίευμα, γιατί θα αποφασίσει αν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 31,5 δις ευρώ που «χωρίς αυτά το ελληνικό κράτος θα αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των δανειστών και θα κήρυττε πτώχευση πριν το τέλος του έτους».







Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ