O Christian Louboutin κέρδισε τη μάχη της σόλας - iefimerida.gr

O Christian Louboutin κέρδισε τη μάχη της σόλας

O Christian Louboutin κέρδισε τη μάχη της σόλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόκκινη σόλα, το σήμα κατατεθέν των παπουτσιών του Christian Louboutin, είναι πλέον προστατευμένη από τους ανταγωνιστές του γάλλου σχεδιαστή παπουτσιών, σύμφωνα με σχετική απόφαση Ομοσπονδιακού Εφετείου του Μανχάταν.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο ανέθεσε στο Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων να περιοριστεί η καταχώριση Louboutin «για τις χρήσεις στις οποίες η κόκκινη σόλα έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα του υπόλοιπου του παπουτσιού». Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο οίκος Yves Saint Laurent μπορεί να χρησιμοποιεί την κόκκινη σόλα, αλλά μόνο σε παπούτσια του ίδιου χρώματος (δηλαδή κόκκινα).

Η νέα απόφαση ανέτρεψε την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου που πέρυσι, ενάντια στα όσα ισχυριζόταν ο Christian Louboutin, έλεγε ότι ένα χρώμα δεν θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εμπορικό σήμα μόδας, ακόμη και αν το αμερικανικό γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων έχει χρεωθεί την προστασία του Louboutin από το 2008.

Ο δικηγόρος του σχεδιαστή, δήλωσε στο Associated Press ότι «η εταιρεία βρίσκεται σε πάρα πολύ ευχάριστη θέση καθώς η κεντρική επιχειρηματολογία της, ότι πράγματι ένα χρώμα μπορεί να χρησιμεύσει ως εμπορικό σήμα στο χώρο της μόδας έχει επιβεβαιωθεί ως σωστή».

Ευχαριστημένος με αυτή την έκβαση είναι ο εκπρόσωπος του οίκου Yves Saint Laurent, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «η απόφαση ήταν μια συνολική νίκη για μας, δεδομένου ότι η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να παράγει κόκκινα παπούτσια».

Σημειώνεται ότι ο Christian Louboutin πουλάει παγκοσμίως συνολικά 650.000 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο, τα οποία κοστίζουν από 500 δολάρια και πάνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ