Σίγουρος ο Σόιμπλε για «Ναι» του Συνταγματικού Δικαστηρίου στον ESM - iefimerida.gr

Σίγουρος ο Σόιμπλε για «Ναι» του Συνταγματικού Δικαστηρίου στον ESM

Ο Σόιμπλε δηλώνει σίγουρος για την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρος για τη θετική απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που στις 12 Σεπτεμβρίου θα κρίνει αν είναι νόμιμη ή όχι η συμμετοχή της χώρας του στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ενώπιον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι «πιο νευρικός» για την έκβαση των εκλογών την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολλανδία, που γίνονται την ίδια ημέρα με την απόφαση του γερμανικού Δικαστηρίου, σε ένα εθνικό πλαίσιο ευρωσκεπτικισμού.

«Το ευρώ είναι και θα παραμείνει σταθερό και η Ζώνη δεν θα διαλυθεί», διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προχωρήσει μπροστά ακόμη και αν αυτό γίνει «βήμα προς βήμα».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την απόφαση οικοδόμησης μιας πολιτικής και νομισματικής ένωσης, εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν αυτό δεν είχε γίνει.

Σε ότι αφορά την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, ο κ. Σόιμπλε δεν εκφράστηκε άμεσα για τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα από το ίδρυμα της Φρανκφούρτης.

Ο Γερμανός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές με την ευκαιρία της απονομής στον Μάριο Ντράγκι του Βραβείου M100, που απονέμεται από μια ένωση στελεχών μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία συγκεντρώθηκαν για μια ετήσια διάσκεψη στο Πότσνταμ (ανατολικά).

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Ντράγκι απηύθυνε έκκληση για τον προσδιορισμό μιας «νέας αρχιτεκτονικής» για την Ευρώπη, ζητώντας από τα κράτη να λάβουν οικονομικά και πολιτικά μέτρα που ξεπερνούν τα απλά εθνικά συμφέροντα.

«Είναι απαραίτητο να εμπλακούν περισσότερο οι πολίτες» σε μια πολιτική ευρωπαϊκή ένωση, η οποία μπορεί να οικοδομηθεί «παράλληλα» με την οικονομική ένωση, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ