Ποιός είναι ο θανατηφόρος ιός που φοβούνται ότι μόλυνε 12.000 άτομα στην Καλιφόρνια - iefimerida.gr

Ποιός είναι ο θανατηφόρος ιός που φοβούνται ότι μόλυνε 12.000 άτομα στην Καλιφόρνια

Θανατηφόρο είδος ιού ξέσπασε σε πάρκο της Καλιφόρνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 12.000 επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Γιοσεμίτι, που βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καλούνται να κάνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από ένα είδος "hantavirus", το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

Hantavirus είναι μία κατηγορία ιών RNA και μπορεί να μεταδοθούν στον άνθρωπο από ούρα, σάλιο ή από επαφή με τις εκκρίσεις των τρωκτικών. Μερικοί από αυτούς τους ιούς σχετίζονταιμε ασθένειες που είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο και περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως αιμορραγικό πυρετό με νεφρικό σύνδρομο (HFRS) και πνευμονικό σύνδρομο Hantavirus (HPS).

Οι υπεύθυνοι του Πάρκου, ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί 8 θάνατοι εξαιτίας του συγκεκριμένου ιού και σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, τα θύματα προσβλήθηκαν από τον ιό, επειδή πιθανά ήρθαν σε επαφή με εκκρίσεις τρωκτικών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε σκηνές, οι οποίες διατίθενται στους επισκέπτες του Πάρκου.

Για να αποφευχθούν νέα περιστατικά έχουν τοποθετηθεί σχετικές πινακίδες στο Πάρκο που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα κρούσματα του ιου και εφιστούν την προσοχή του κοινού, προκειμένου να λάβει τα μέτρα του και ν τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ