Στο πλευρό του Στρος-Καν η βαθύπλουτη σύζυγός του - iefimerida.gr

Στο πλευρό του Στρος-Καν η βαθύπλουτη σύζυγός του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύζυγος του Στρος-Καν και διάσημη δημοσιογράφος Αν Σανκλέρ είναι μια από τις πρωταγωνίστριες της τραγωδίας που ζει αυτήν τη στιγμή η οικογένεια του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ. Γεννημένη στις 15 Ιουλίου του 1948 στη Νέα Υόρκη (είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη από τον Στρος Καν), η Αν Σανκλέρ είναι η κληρονόμος μιας βαθύπλουτης οικογένειας Γαλλοεβραίων που διέφυγε, πριν καταλάβουν τη Γαλλία οι Ναζί, στη Νέα Υόρκη. Η Αν-Ελίζ Σβαρτς, όπως είναι το πραγματικό όνομά της (ο πατέρας της το άλλαξε σε Σανκλέρ το 1949, ίσως για να κρύψει την εβραϊκή του καταγωγή), είναι μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες της Γαλλίας. Η τεράστια περιουσία της προέρχεται από τον παππού της από την πλευρά της μητέρας της Πολ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος Γάλλος έμπορος έργων τέχνης του 20ού αιώνα. Από την αμύθητης αξίας συλλογή του παππού της κληρονόμησε 160 πίνακες Γάλλων ζωγράφων που η αξία τους αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 η πώληση μόνο δύο πινάκων της απέφερε 53 εκατομμύρια ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η «Γυναίκα στα πράσινα και στα κόκκινα» του Φερνάν Λεζέ πωλήθηκε για 20 εκατ. και η «Οδαλίσκη» του Ματίς για 33 εκατ. Στη συλλογή της Αν Σανκλέρ περιλαμβάνονται έργα του Πικάσο, έργα Γάλλων ιμπρεσιονιστών αλλά και έργα του Βελάσκεθ και του Βαν Κονγκ. Η συλλογή της φυλάσσεται σε μια θυρίδα σε τράπεζα του Λιβόρνο, στην Ιταλία.

Ο πρώτος γάμος της ήταν με τον Πολωνοεβραίο δημοσιογράφο Ιβάν Λεβάι, ο οποίος μετανάστευσε μετά τον πόλεμο στη Γαλλία, έχοντας χάσει ολόκληρη την οικογένειά του στο Άουσβιτς. Μαζί του απέκτησε 3 παιδιά, αλλά τον χώρισε για να παντρευτεί, το 1995, τον Στρος Καν, ένα απ' τα ανερχόμενα τότε στελέχη του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Θα αφοσιωθεί στον δεύτερο άντρα της, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία. Όταν το 1997 ο Στρος Καν ορίστηκε υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, διέκοψε τη δημοφιλή εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή της «7+7» για να μη δώσει δικαίωμα για παρεξηγήσεις. Θα συνεχίσει την καριέρα της πίσω από τις κάμερες της Τf1, αλλά αργότερα θα μετακινηθεί στο Paris Μatch. Η Aν Σανκλέρ στήριξε το σύζυγό της σε όλες τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες, χωρίς ποτέ να αποσύρει την αλληλεγγύη της απέναντί του. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η Αν Σανκλέρ γνώριζε την περίεργη συμπεριφορά του συζύγου της προς τις γυναίκες, τη βιαιότητα με την οποία εξέφραζε την επιθυμία του για κατακτήσεις. Η εφημερίδα Liberation αποκάλυψε χθες ένα άγνωστο επεισόδιο που είχε ο Στρος Καν σε πτήση της Αιρ Φρανς από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη προ μερικών μηνών. Ο διευθυντής του ΔΝΤ φλέρταρε με εξαιρετικά άκομψο τρόπο μια αεροσυνοδό, ζητώντας της να κάνουν σεξ στις τουαλέτες του αεροπλάνου, και αυτή του απάντησε με δύο ηχηρά χαστούκια.

Το ζεύγος Καν-Σενκλέρ, που λατρεύει τις αποδράσεις εκτός Γαλλίας, έχει αγοράσει ένα καταπληκτικό, λένε, σπίτι στο Μαρακές (ο Στρος Καν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρόκο) που θεωρείται αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Το 2007, όταν τοποθετήθηκε διευθυντής στο ΔΝΤ, αγόρασαν ένα κομψό διαμέρισμα στο κέντρο της Ουάσινγκτον, 350 τετραγωνικών, ενώ εντυπωσιακό είναι και το διαμέρισμά του στο Παρίσι, στην Πλας ντε Βοζ. Η Αν Σανκλέρ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια του συζύγου της, δήλωσε ότι πιστεύει στην αθωότητά του, απέδωσε το επεισόδιο σε σκευωρία και πήγε αμέσως στη Νέα Υόρκη για να συμπαρασταθεί στον άντρα της. Οι στενοί της άνθρωποι λένε ότι ζει ένα μεγάλο δράμα, αφού θέλει να υποστηρίξει την αθωότητα και την αξιοπρέπεια του άνδρα της αλλά και να προστατέψει τα 5 παιδιά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ