Σόιμπλε: Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική πολιτική - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική πολιτική

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική πολιτική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν σημείωσει σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική τους πολιτική διατύπωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι χώρες αυτές στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν καταφέρει περισσότερα από όσα θεωρούνταν εφικτό πριν από λίγα χρόνια.

Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην τελετή βράβευσης του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Συνέδριο του Σαν Σουσί, στο Πότσνταμ, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε, επίσης, πεπεισμένος για την επιβίωση του κοινού νομίσματος. «Το ευρώ είναι και θα παραμείνει σταθερό νόμισμα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «όποιος επενδύει στο αντίθετο, θα χάσει», ενώ υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης διαχείρισης της κρίσης, τονίζοντας ότι «ο δρόμος είναι επώδυνος, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Επίσης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ την ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης και αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη για μια «νέα, μοντέρνα διακυβέρνηση» στην ΕΕ, αλλά και στην εμπέδωση της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής. «Ο εύκολος τρόπος, μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει» δήλωσε και, μιλώντας για τη διαφορά ανταγωνιστικότητας μεταξύ των κρατών-μελών, έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Απέρριψε, ωστόσο, την κριτική περί καθυστερημένης αντίδρασης της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Δημοκρατία για χάρη των αγορών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι ως υπουργός Οικονομικών κράτους-μέλους της Ευρωζώνης δεν επιτρέπεται να σχολιάσει τον Διοικητή της ΕΚΤ, ενώ αναφερόμενος στις σημερινές σημαντικές ανακοινώσεις του κ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη, είπε χαριτολογώντας ότι, αν γνώριζε ότι θα συνέπιπταν με τη βράβευση, θα το είχε σκεφτεί διαφορετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ