Αυτοί είναι οι μισθοί των κληρικών, από τον απλό ιερέα ως τον Αρχιεπίσκοπο [pdf] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι μισθοί των κληρικών, από τον απλό ιερέα ως τον Αρχιεπίσκοπο [pdf]

Αυτοί είναι οι μισθοί των κληρικών από τον απλό ιερέα ως τον Αρχιεπίσκοπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου, έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση παρυσιάζονται «τα πραγματικά δεδομένα» για την αποτύπωση των οποίων «δίδονται τυχαία παραδείγματα».

Mάλιστα στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται πως «ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση» και υπογραμμίζεται ότι ο «μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση, ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν».

Από την πλευρά της η δωδεκαμελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με ανακοίνωσή της, επιδοκιμάζει την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας δηλώνοντας ότι έτσι διαψεύδονται πανηγυρικά τα περί αντιδράσεών τους για τη μη συμμετοχή στα ισχύοντα φορολογικά μέτρα και τα περί «μυθώδους ύψους των μισθών τους».

Για να διαβάσετε τον πίνακα με τις αποδοχές των κληρικών ανάλογα με την εκπαίδευσή τους (απόφοιτοι δημοτικού, λυκείου, ανώτερων σχολών) και με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ